неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Следващият „черен лебед“ по направление на централните банки?

Следващият „черен лебед“ по направление на централните банки?

Централните банки са създали „балон“ на фондовите пазари, който ще се спука по „много, много лош начин“, веднъж когато Фед започне да повишава лихвите. Това предупреди експертът по „черни лебеди“ – Марк Шпицнагел, в интервю пред финансовото издание CNBC.

Шест „черни лебеда“, които могат да променят човечеството завинаги

И докато според много анализатори, действията на резерва едва ли биха могли да се характеризират като „черен лебед“ (неочаквано безпрецедентно събитие водещо до срив на фондовите пазари), Шпицнагел смята, че те все още могат да влязат в тази категория.

лебед

Причината – според експертът, пазарът би определил евентуално бързо и рязко повишение на лихвите като „черен лебед“.

„Пазарите абсолютно не са подготвени за това“, според главния инвестиционен стратег на Universa Investments. А когато спадът стане реалност, той ще е повсеместен, предупреждава още специалистът.

„Налице е един единствен голям залог в момента. Така, че диверсификацията няма да помогне на инвеститорите. Да се таймира пазара също няма да помогне. Тези ниски лихви в среда на високи финансови оценки означават, че е налице много сериозна чувствителност към промяната в лихвите, както и рисковите премии и ръста“, смята още Шпицнагел.

Фед ще проведе срещата си през следващата седмица, на която може да се обсъжда потенциално повишение на лихвите. Според Шпицнагел обаче, почти никой не очаква повишение на лихвите на тази среща и ако това се случи, реакцията може да е доста бурна.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *