понеделник , февруари 20 2017
Начална Страница / Актуални / Следващият „черен лебед“ може да отнеме от пазара 25%

Следващият „черен лебед“ може да отнеме от пазара 25%

Прогнозите, че изборна победа на Доналд Тръмп, ще инициира сериозен спад на щатските индекси, не се материализираха и се оказаха напълно погрешни. Не такива обаче, могат да са очакванията, че президент Тръмп, може да вкара щатската и световната икономика в рецесия, коментират експерти.

Световните акции се понижиха сериозно, при първоначалните данни, че Тръмп е спечелил изборите, като само 24 часа по-късно всички индекси по света отбелязаха силно повишение.

Глобалните пазари обаче, не залагат в цената на търговия на активите потенциалните опасности от политиката на президента Тръмп, според Джери Хауърт, изпълнителен директор на компанията South Capital Advisors.

Следващият черен лебед по направление на централните банки?

Според Хауърт, предстои повишение на инфлацията, която ще накара централните банки по света да прибегнат до повишение на лихвите, с по-ускорени темпове от първоначалните очаквания.

лебед

Това пък, би довело до „пукането на балона“ при много класове активи, по подобие на финансовата криза от 2008-ма година.

„Очаквам по-нататъшен ръст на фискалните разходи в бъдеще, които да задълбочат проблема с инфлацията. Колкото по-ускорена е инфлацията, толкова по-бързо ще се повишават лихвите.“, коментира още финансовият експерт.

„Не искам да се случват лоши неща, но ако лихвите се повишат бързо, то можем да станем свидетели на понижение от 25% в акциите, както и цените на облигациите и имотите, което би било сериозно“, коментира още Хауърт.

Хауърт има добра история в прогнозирането на кризи. Един от фондовете му, отбеляза доходност от над 200% от спада на пазара през 2008-ма година, при колапса на Lehman Brothers. Той прогнозира правилно и хаосът, настъпил на китайските фондови пазари през миналия август.

Според експерта, границата между „ясно“ и „несигурност“, се е променила сериозно, с изборната победа на Тръмп.

Провери също

самолети

Колко струва една минута непланирано спиране на производството?

Минутите имат различно изражение за хората и за компаниите. Всъщност няколко минути или часове непланирано …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *