неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Кук подсказа кое може да е следващото „голямо нещо“ за Apple

Кук подсказа кое може да е следващото „голямо нещо“ за Apple

Изпълнителният директор на Apple – Тим Кук, е един от най-следените ръководители в технологичния свят. Кук обича да говори за виртуалната реалност, както и за „добавената“ реалност (процес на добавяне на компютърни изображения върху реалността).

Има много „яки неща в двете направления“, които изискват носенето на допълнителни аксесоари, според Кук, но той се впечатлява в много по-голяма степен от „добавената реалност“. Последното е нещо много по-близо до очилата на Google, отколкото до устройствата за виртуална реалност на Facebook – Oculus.

тим кук

„Има виртуална реалност и има и добавена реалност – и двете са невероятно интересни. Но според мен добавената реалност е много по-голяма измежду двете и то с много“, коментира Кук, пред изданието ABC News.

Добавената реалност добавя компютърни графики към реалния свят или чрез екрана на смартфона, или със специално устройство.

Как се справя Кук с ръководеното на Apple, след гениалния Джобс?

Този тип реалност, дава възможност на хората да стоят на една маса и да си говорят, като в същото време вършат и други неща, коментира Кук.

„Виртуалната реалност въвлича хората в преживявания, които са наистина страхотни, но може би са с по-малки търговски възможности“, коментира Кук. „По-малко хора ще са заинтересовани от нея“.

Това не е първия път, когато Кук говори за добавената реалност, което кара редица специалисти да смятат, че с това ще е свързан следващия голям продукт на Apple. Според запознати, компанията има екип от над сто души, които се занимават с разработването на прототип от устройство за добавена реалност.

„Смятам, че добавената реалност е изключително интересна технология. И да, това е направление към което полагаме много усилия зад кулисите“, коментира по-рано през август Кук пред изданието.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *