събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Спекулации за сливане между UniCredit и Societe Generale?

Спекулации за сливане между UniCredit и Societe Generale?

Акциите на най-голямата италианска банка – UniCredit, поскъпнаха днес с близо 6%, след като информационната агенция Ansa съобщи за потенциални разговори, които банката води за комбиниране с френската Societe Generale SA, предаде Bloomberg.

Впоследствие обаче, акциите на UniCredit върнаха част от спечеленото, като се търгуваха с ръст от 2.5% до нива от 2.35 евро.

Междувременно акциите на френската банка, спрягана като участник в сливането, добавиха 1.4% към стойността си до 40.35 евро.

технологии

От началото на годината книжата на Societe Generale загубиха 5.1% от стойността си, докато тези на италианската финансова институция, се понижиха с цели 53%. Това прави пазарната капитализация на водещата банка в Италия, едва 32.6 милиарда евро.

До голяма степен, сривът в акциите на UniCredit през тази година, се предопредели от повишението на капитала с близо 10 милиарда евро, от страна на финансовата институция.

Официалните говорители на UniCredit и SocGen отказаха коментарии във връзка със спекулациите за тяхното комбиниране.

Трябва да се отбележи обаче, че настоящият ръководител на UniCredit – Жан Пиер Мустие, бе ръководител на звеното за корпоративни клиенти и инвестиционно банкиране на Societe Generale, преди да оглави италианската финансова институция.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *