събота , декември 16 2017
Начална Страница / Актуални / Спекулации за сливане между UniCredit и Societe Generale?

Спекулации за сливане между UniCredit и Societe Generale?

Акциите на най-голямата италианска банка – UniCredit, поскъпнаха днес с близо 6%, след като информационната агенция Ansa съобщи за потенциални разговори, които банката води за комбиниране с френската Societe Generale SA, предаде Bloomberg.

Впоследствие обаче, акциите на UniCredit върнаха част от спечеленото, като се търгуваха с ръст от 2.5% до нива от 2.35 евро.

Междувременно акциите на френската банка, спрягана като участник в сливането, добавиха 1.4% към стойността си до 40.35 евро.

технологии

От началото на годината книжата на Societe Generale загубиха 5.1% от стойността си, докато тези на италианската финансова институция, се понижиха с цели 53%. Това прави пазарната капитализация на водещата банка в Италия, едва 32.6 милиарда евро.

До голяма степен, сривът в акциите на UniCredit през тази година, се предопредели от повишението на капитала с близо 10 милиарда евро, от страна на финансовата институция.

Официалните говорители на UniCredit и SocGen отказаха коментарии във връзка със спекулациите за тяхното комбиниране.

Трябва да се отбележи обаче, че настоящият ръководител на UniCredit – Жан Пиер Мустие, бе ръководител на звеното за корпоративни клиенти и инвестиционно банкиране на Societe Generale, преди да оглави италианската финансова институция.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *