Начална Страница / Актуални / Смартфоните изпревариха компютрите по дял от онлайн трафика към търговците

Смартфоните изпревариха компютрите по дял от онлайн трафика към търговците

Смартфоните са допринесли за 45.1% от интернет трафика на търговските вериги, през първото тримесечие на тази година. Така, този род устройства изпреварват по трафик персоналните компютри, с дял от 45%, сочи статистика на Salesforce.com Inc.

Това обаче, е само началото на тренда. Смартфоните се очаква да повишат дела си до 60% от трафика до края на следващата година, сочи още прогнозата.

Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

И докато смартфоните дават достъп на търговските вериги, да достигат до потребителите навсякъде и по всяко време, известни трудности се изпитват по направление на това да могат да се ползват пълните функционалности на платформите.

онлайн пазаруване

Според данни на Demandware мобилното приключване на поръчки е с 11% по-ниско в сравнение със средното на всички останали видове устройства.

„Ако търговските вериги правилно се отнесат към мобилните устройства и мобилните си платформи, то това е направлението откъдето ще станат свидетел на ръст в продажбите си в бъдеще“, според Рик Кени, автор на проучването.

Електронната търговия е донесла приходи на големите търговци от 92.8 милиарда долара през първото тримесечие на тази година, или 7.8% от общите продажби. За сравнение, онлайн търговията е заемала дял от едва 1.3% през 2002 година.

Покупките от мобилни телефони растат дори с по-ускорени темпове. Те са се удвоили за периода между 2013 и 2015 година, според данни на ComScore Inc.

Технологиите за разплащане, като Apple Pay, Android Pay и PayPal, предложиха на търговците начини за имплементиране на методи за разплащане, което повиши възможностите за пазаруване през мобилни телефони.

Междувременно големите вериги, вземат нещата в свои ръце и разработват и популяризират свои собствени приложения за онлайн търговия.

До 2019-та година се очаква 71% от всички онлайн покупки да се извършват през смартфоните.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *