понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Смартфоните изпревариха компютрите по дял от онлайн трафика към търговците

Смартфоните изпревариха компютрите по дял от онлайн трафика към търговците

Смартфоните са допринесли за 45.1% от интернет трафика на търговските вериги, през първото тримесечие на тази година. Така, този род устройства изпреварват по трафик персоналните компютри, с дял от 45%, сочи статистика на Salesforce.com Inc.

Това обаче, е само началото на тренда. Смартфоните се очаква да повишат дела си до 60% от трафика до края на следващата година, сочи още прогнозата.

Как да пазарувате по-сигурно онлайн?

И докато смартфоните дават достъп на търговските вериги, да достигат до потребителите навсякъде и по всяко време, известни трудности се изпитват по направление на това да могат да се ползват пълните функционалности на платформите.

онлайн пазаруване

Според данни на Demandware мобилното приключване на поръчки е с 11% по-ниско в сравнение със средното на всички останали видове устройства.

„Ако търговските вериги правилно се отнесат към мобилните устройства и мобилните си платформи, то това е направлението откъдето ще станат свидетел на ръст в продажбите си в бъдеще“, според Рик Кени, автор на проучването.

Електронната търговия е донесла приходи на големите търговци от 92.8 милиарда долара през първото тримесечие на тази година, или 7.8% от общите продажби. За сравнение, онлайн търговията е заемала дял от едва 1.3% през 2002 година.

Покупките от мобилни телефони растат дори с по-ускорени темпове. Те са се удвоили за периода между 2013 и 2015 година, според данни на ComScore Inc.

Технологиите за разплащане, като Apple Pay, Android Pay и PayPal, предложиха на търговците начини за имплементиране на методи за разплащане, което повиши възможностите за пазаруване през мобилни телефони.

Междувременно големите вериги, вземат нещата в свои ръце и разработват и популяризират свои собствени приложения за онлайн търговия.

До 2019-та година се очаква 71% от всички онлайн покупки да се извършват през смартфоните.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *