вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Трейдъри и брокери се адаптират към доминацията на социалните мрежи

Трейдъри и брокери се адаптират към доминацията на социалните мрежи

Когато важна информация или новина се появи на пазара, тези които я научат първи са тези, които се облагодетелстват в най-голяма степен от нея.

Социалните платформи, като Twitter започват да изместват традиционните канали за оповестяване на важни новини, като телевизии и онлайн-издания.

Приложенията за инстантни съобщения вече по-големи от социалните мрежи

И на трейдърите, както и на онлайн-брокерите им се налага да се адаптират…

От новите тенденции се опитва да се облагодетелства, онлайн-брокерът Scottrade. Той ще предлага на своите клиенти, чрез интелигентната си платформа Contix, новини в реално време от социалните медии, под формата на известия.

технологии

Това обявиха от компанията вчера.

„Twitter и останалите социални медии, започват да се оформят като новия източник на значима информация“, коментира Райън Бейли, изпълнителен директор на Contix, цитиран от изданието Business Insider. „Хората вече гледат важни данни, предопределящи посоката на пазарите през мобилните си телефони и заснемат видео, в реално време“, допълва още Бейли. Според него това е нов и критичен източник на информация, за инвеститорите.

Използвайки платформата ScottradeELITE, трейдърите могат да нагласят да получават сигнали от социалните медии по определени критерии, включващи имена на компании, сектори или индустрии.

Бейли коментира, че през платформата Contix се пращат около 2000 съобщения на ден, но обикновено един потребител, със зададени 50 имена на компании, които го интересуват, получава между 10 и 15 съобщения на ден.

Contix таксува 60 долара на месец за услугата, като услугата се предлага за тест за 2 седмици безплатно от Scottrade, а тези които впоследствие се абонират за нея получават и 20 безплатни сделки от онлайн-брокера.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *