неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / S&P 500 направи нещо, което е правил само три пъти в историята си

S&P 500 направи нещо, което е правил само три пъти в историята си

Вчера щатският индекс S&P 500 приключи на отрицателна територия и регистрира спад в седем поредни сесии. Индексът е правил това само три пъти в историята си.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

Първият път бе през 2008-ма година, след фалита на щатската финансова институция Lehman Brothers. Другите два пъти са се случили по време на дълговата криза в Европа през 2011-та година.

И макар спадът на индекса в момента да е нетипичен по дължина, то той не е така дълбок, както в предходните случаи. При предишните му спадове от седем сесии, широкият индикатор се е понижавал с повече от един процент, поне в един от седемте дни, което не е налице при настоящото му понижение.

фондов пазар

Спадът на индекса от последните шест сесии е в размер едва на 2.2%, което е доста плоско понижение, коментират експерти.

Най-дългото в историята поредно понижение на индекса е било от осем търговски сесии, в разгара на финансовата криза, през октомври на 2008-ма година.

Тогава показателя е започнал да се понижава на 29-ти септември и за осемте си сесии на загуби, регистрира най-лошата седмица в историята си.

Настоящото понижение на показателя, се дължи почти изцяло на несигурността свързана с президентските избори в САЩ през следващата седмица. Преднината на Хилъри Клинтън е минимална пред Доналд Тръмп, според социологическите проучвания, което сочи за изключително драматична надпревара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *