Начална Страница / Актуални / S&P 500 направи нещо, което е правил само три пъти в историята си

S&P 500 направи нещо, което е правил само три пъти в историята си

Вчера щатският индекс S&P 500 приключи на отрицателна територия и регистрира спад в седем поредни сесии. Индексът е правил това само три пъти в историята си.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

Първият път бе през 2008-ма година, след фалита на щатската финансова институция Lehman Brothers. Другите два пъти са се случили по време на дълговата криза в Европа през 2011-та година.

И макар спадът на индекса в момента да е нетипичен по дължина, то той не е така дълбок, както в предходните случаи. При предишните му спадове от седем сесии, широкият индикатор се е понижавал с повече от един процент, поне в един от седемте дни, което не е налице при настоящото му понижение.

фондов пазар

Спадът на индекса от последните шест сесии е в размер едва на 2.2%, което е доста плоско понижение, коментират експерти.

Най-дългото в историята поредно понижение на индекса е било от осем търговски сесии, в разгара на финансовата криза, през октомври на 2008-ма година.

Тогава показателя е започнал да се понижава на 29-ти септември и за осемте си сесии на загуби, регистрира най-лошата седмица в историята си.

Настоящото понижение на показателя, се дължи почти изцяло на несигурността свързана с президентските избори в САЩ през следващата седмица. Преднината на Хилъри Клинтън е минимална пред Доналд Тръмп, според социологическите проучвания, което сочи за изключително драматична надпревара.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *