вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Спестявате за колеж? Не правете тази грешка!

Спестявате за колеж? Не правете тази грешка!

Все повече хора се замислят за образованието на децата си и започват да спестяват за колеж по-рано.

И докато това е добре като цяло, предвид на факта, че колежите (особено най-добрите сред тях) непрекъснато повишават таксите си, спестяващите могат да направят една сериозна грешка. И тя е в начина по който спестяват и по-скоро, къде държат спестяванията си.

оксфорд

Тази грешка се прави от щатските родители, които са далеч по-склонни и отворени към инвестиции, в сравнение с тези в България. Така, че напълно е възможно да се прави и от родните спестяващи, които определено имат афинитет по-скоро към депозитите, отколкото към инвестициите на фондовите пазари.

10-те най-добри университета в Европа

Четири от десет родителя в САЩ, спестяват в нискодоходни спестовни сметки. Такива носещи им годишен доход от средно 0.1%.

Предвид на факта, че спестяването за колеж започва средно от седемгодишна възраст на децата, то при толкова ниска доходност и със заделяне на 100 долара на месец, родителите успяват да спестят 13 900 долара в следващите 11 години.

Ако средствата се държат в друг вид инструменти, с алтернативна доходност от примерно 5% годишно, то тази сума би се превърнала в 17 000 долара, което е над 3000 долара повече. Тоест, ако не друго, то тя би компенсирала най-малкото повишението в таксите на колежите.

Така, че определено можем да кажем, не следвайте щатския пример и потърсете по-доходни инвестиции за средствата си…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *