понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Актуални / Спестявате за колеж? Не правете тази грешка!

Спестявате за колеж? Не правете тази грешка!

Все повече хора се замислят за образованието на децата си и започват да спестяват за колеж по-рано.

И докато това е добре като цяло, предвид на факта, че колежите (особено най-добрите сред тях) непрекъснато повишават таксите си, спестяващите могат да направят една сериозна грешка. И тя е в начина по който спестяват и по-скоро, къде държат спестяванията си.

оксфорд

Тази грешка се прави от щатските родители, които са далеч по-склонни и отворени към инвестиции, в сравнение с тези в България. Така, че напълно е възможно да се прави и от родните спестяващи, които определено имат афинитет по-скоро към депозитите, отколкото към инвестициите на фондовите пазари.

10-те най-добри университета в Европа

Четири от десет родителя в САЩ, спестяват в нискодоходни спестовни сметки. Такива носещи им годишен доход от средно 0.1%.

Предвид на факта, че спестяването за колеж започва средно от седемгодишна възраст на децата, то при толкова ниска доходност и със заделяне на 100 долара на месец, родителите успяват да спестят 13 900 долара в следващите 11 години.

Ако средствата се държат в друг вид инструменти, с алтернативна доходност от примерно 5% годишно, то тази сума би се превърнала в 17 000 долара, което е над 3000 долара повече. Тоест, ако не друго, то тя би компенсирала най-малкото повишението в таксите на колежите.

Така, че определено можем да кажем, не следвайте щатския пример и потърсете по-доходни инвестиции за средствата си…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *