вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Внимание: S&P 500 е сериозно надценен по този показател…

Внимание: S&P 500 е сериозно надценен по този показател…

Има много начини да се съпоставя широкия щатски индекс с различни финансови съотношения и да се определя, дали е надценен или подценен. Едно съотношение обаче, и то ключово, сочи че индексът може да е надценен и то много надценен.

И това е сравняване на пазарната капитализация на индекса с БВП на САЩ.

Вижте още: Как да станете по-добър инвеститор?

От 1964-та насам, средната пазарна капитализация е била 57% от БВП на най-голямата световна икономика. В началото на тази година обаче, тази оценка съставлява 121.2% от щатската икономика, въз основа на данните за БВП на САЩ за третото тримесечие.

Това е над два пъти по-високо от средните стандарти за съотношението в дългосрочен период.

Това е само едно от съотношенията сочещи, че индексът е скъп в исторически план, според анализатори от Bank of America Merrill Lynch, изчислили съотношението.

Това е един от любимите индикатори на Уорън Бъфет, според който гениалният инвеститор се ръководи за пазара.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Друг ключов показател за индекса, като бъдещото му съотношение цена – печалба също е при тревожни нива, макар и значително по-малко над средните стойности, в сравнение с горепосочения показател.

Пазарът е нормално оценен или подценен, според много по-малко съотношения, като цена-счетоводна стойност и цена-разполагаем кеш.

„Логиката е, че трябва да има корелация между ръста на БВП и ръста на печалбите, а тази връзка е нарушена“, коментира Джина Санчез, пред финансовото издание CNBC.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …