понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Актуални / Разработвате приложения? Спрете веднага…

Разработвате приложения? Спрете веднага…

Огледайте се наоколо, най-вероятно половината от приятелите ви разработват някакво приложение, от което смятат, че ще забогатеят, или поне ще се издържат. Е… най-вероятно се самозалъгват!

Ерата на мобилните приложения приключи и Facebook и в известна степен Snapchat печелят битката.

Проучване направено от Антони ДиКлементе от Nomura, сочи как Facebook доминира абсолютно в сферата на мобилните приложения.

Вижте още: Най-добрите приложения за вашите лични финанси

Негови са четири от петте най-сваляни от потребителите приложения през май, като единствено Snapchat е някаква форма на конкуренция за социалната мрежа.

Основният проблем пред разработчиците на приложения е, че сред 15-те най-сваляни такива в магазина App Store се наблюдава 3% понижение през май. В САЩ тези приложения са регистрирали понижение в свалянето от цели 21% на годишна база.

appdownload

Само Uber и Snapchat са станали свидетели на ръст на свалянето на приложенията им в САЩ на годишна база през май.

В допълнение трябва да се има в предвид, че водещият 1% от публикувалите приложения в магазина на Apple – App Store, прибират близо 94% от приходите. С други думи, освен ако не сте от най-големите, шансовете за успешна реализация на приложението ви не са особено големи.

Още по обезкуражаваща е статистиката, че средния брой на инсталирани приложения на един смартфон са 27 и не се променя през последните четири години. Хората най-вероятно вече са инсталирали приложенията, от които имат нужда и които ползват регулярно.

А пазар, който е спрял да расте, не е от най-добрите на които да се опитвате да пробиете.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …