неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Разработвате приложения? Спрете веднага…

Разработвате приложения? Спрете веднага…

Огледайте се наоколо, най-вероятно половината от приятелите ви разработват някакво приложение, от което смятат, че ще забогатеят, или поне ще се издържат. Е… най-вероятно се самозалъгват!

Ерата на мобилните приложения приключи и Facebook и в известна степен Snapchat печелят битката.

Проучване направено от Антони ДиКлементе от Nomura, сочи как Facebook доминира абсолютно в сферата на мобилните приложения.

Вижте още: Най-добрите приложения за вашите лични финанси

Негови са четири от петте най-сваляни от потребителите приложения през май, като единствено Snapchat е някаква форма на конкуренция за социалната мрежа.

Основният проблем пред разработчиците на приложения е, че сред 15-те най-сваляни такива в магазина App Store се наблюдава 3% понижение през май. В САЩ тези приложения са регистрирали понижение в свалянето от цели 21% на годишна база.

appdownload

Само Uber и Snapchat са станали свидетели на ръст на свалянето на приложенията им в САЩ на годишна база през май.

В допълнение трябва да се има в предвид, че водещият 1% от публикувалите приложения в магазина на Apple – App Store, прибират близо 94% от приходите. С други думи, освен ако не сте от най-големите, шансовете за успешна реализация на приложението ви не са особено големи.

Още по обезкуражаваща е статистиката, че средния брой на инсталирани приложения на един смартфон са 27 и не се променя през последните четири години. Хората най-вероятно вече са инсталирали приложенията, от които имат нужда и които ползват регулярно.

А пазар, който е спрял да расте, не е от най-добрите на които да се опитвате да пробиете.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …