петък , декември 9 2016
+500
Начална Страница / Актуални / Какви са средните цени на новите щатски автомобили?

Какви са средните цени на новите щатски автомобили?

Продажбите на автомобили в САЩ достигнаха рекордното ниво от над 17 милиона броя на годишна база през юли. Това което е наистина любопитното обаче, е че в среда на силно повишение в търсенето, цените на новите автомобили бележат съществено повишение.

нови коли

Средната цена на нов автомобил на най-големия световен пазар е 34 264 долара, или с 2.5% повече спрямо същия месец на миналата година. Спрямо лятото на 2010-та година, повишението в цената е от цели 18%. За сравнение доходите на американците са нараснали с 15% от тогава.

Няколко са факторите, които съдействат за ръста в цената на автомобилите в САЩ и те включват – евтиния петрол, рекордно ниските лихви, по-дългосрочните кредити, както и новите технологии необходими да се въведат от производителите, за да се посрещнат завишените правителствени изисквания.

средни цени

Ниската цена на горивата води до ръст в продажбите на пикапи от 6% през тази година, на фона на повишението от 1.4% в общите продажби.

В допълнение повишава се и средния период на кредит за автомобил. Той е вече 69 месеца, спрямо 62 месеца преди шест години.

Средната месечна вноска обаче, нараства от 462 долара на месец през 2010-та, до 503 долара към момента, което означава, че потребителите не се облагодетелстват от подобрението на лихвите, а ползват повече кредити.

Plus500

Провери също

интервю

Някои от нещата, с които саботирате шансовете си да ви наемат на работа

Не винаги интервюто за работа може да върви в желаната от вас посока. Това обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500