събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Станли Дръкънмилър се върна към златото

Станли Дръкънмилър се върна към златото

Златото е най-добре представящия се актив през тази година, като за краткото време от нея, добави над 8% към стойността си. В допълнение популярен индексен фонд, базиран върху цената на златото, вече се търгува с повишение от 22%.

Помните ли Станли Дръкънмилър? Човекът продал златните си позиции в нощта преди изборната победа на Доналд Тръмп… Един от най-великите инвеститори на всички времена, с доходност за последните тридесет години от над 20%.

Тръмп е струвал на Сорос 1 милиард долара?

Е, според Дръкънмилър, златото ще поскъпва.

В интервю, за финансовото издание Bloomberg, легендарният инвеститор заяви, че е купувал злато през декември на миналата година и януари на тази.

злато

Логиката му е сравнително проста – „Исках да имам валута в портфейла си, но никоя страна не иска валутата й да е скъпа. Златото поевтиня доста, така, че го купих“, коментира легендарният инвеститор пред финансовото издание.

Златото, което често се търгува в противоположна на акциите посока, приемайки се като „спасителен остров“, отбеляза силно повишение през последните няколко месеца. Фючърсите на благородния метал поскъпнаха с 2.8% през този месец, както и със 7.9% от началото на годината, според данни на FactSet.

Фючърсите на злато, с доставка през април, се търгуват при най-високата си стойност от 10-ти ноември.

За сравнение, индексът на сините чипове Dow, който достигна нови исторически рекорди, при стойности над 20 000 пункта се търгува с повишение от 1% през февруари, както и с 1.5% от началото на годината.

Най-близък до ръста на златото е този на технологичния Nasdaq Composite, в размер на 5.6% от началото на годината.

Дръкънмилър не е единственият, който смята, че златото ще поскъпва. Грег Грутнер, от Daily Reckoning, прогнозира повишение от 20% в цената на златото и то само през следващите няколко седмици.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *