вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Страхът в Германия достига крайни нива

Страхът в Германия достига крайни нива

Случващото се с най-голямата немска банка – Deutsche Bank, чиито акции достигнаха рекордни минимуми, накара инвеститорите на пазарите да се страхуват. А този страх инициира покупки на немски облигации, лихвите по които достигнаха нов исторически минимум днес.

Случващото се с Deutsche Bank е уникално и може да промени политиката на ЕЦБ

Поскъпването на немските облигации, в търсене на сигурност доведе до това 10-годишните облигации да са при цена, при която доходността по тях е под нулата. Или инвеститорите са склонни да плащат, за да държат немски облигации.

дойче банк

Акциите на Deutsche Bank загубиха над 10% от стойността си само през последните два дни, като от началото на годината поевтиняха с над 50%.

Лошите новини свързани с Германия продължиха и след разискванията от щатските регулатори, относно размера на глобата, която може да бъде нанесена на най-големият европейски производите на автомобили Volkswagen, във връзка с криминалните действия на компанията.

„Deutsche е естествения заподозрян в казуса с поскъпването на немските облигации“, според Циаран Охаган, стратег в Societe Generale. „Германия е с най-висок рейтинг, така че опасенията свързани с немската банка пак ще облагодетелстват немските облигации, дори и въреки факта, че опасенията са свързани с най-голямата немска банка“, допълва още експертът.

Лихвите по двугодишните облигации се понижиха до минус 0.707%, или понижение от три базисни пункта за деня. Тези по 10-годишните облигации се понижиха с четири базисни пункта до 0.15%.

Финландските 10-годишни държавни облигации също навлязоха на отрицателна територия, понижавайки се с три базисни пункта до минус 0.023%.

Какво ще се случва от тук натататък с облигациите е много вероятно отново да е свързано с най-голямата немска банка, както и президентските избори в САЩ, според експерти.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *