неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Седемте страни с най-висок стандарт на живот в света

Седемте страни с най-висок стандарт на живот в света

Страните с най-висок стандарт на живот в света бяха оповестени от организацията с идеална цел Social Progress Imperative. Напълно логично скандинавските страни се класират най-високо на база на индекса на „социалния прогрес“.

10-те европейските страни с най-висок стандарт на живот

Има и изненади в класацията, което доказа, че БВП не е единственият фактор определящ стандарта на живот.

Разбира се, налице е пряка връзка между размера на БВП и стандарта на живот, като първите 19 страни попаднали в челото на класацията, са развити.

Ето и седемте страни, където стандартът на живот е най-висок според организацията:

7. Норвегия

Може би малко изненадващо за някои е, че страната е класирана едва на седмо място. Норвегия е известна с големите си социални придобивки, висок доход и БВП на човек от населението. Според мнозина именно норвежкия модел е най-добре да бъде следван от Великобритания, която гласува да напусне границите на ЕС.

6. Швеция

sweden

Страната заема тази позиция благодарение на достъпността на храната и високото й класиране по отношение на „личните права“.

5. Швейцария

Швейцария може и да разполага с някои от най-скъпите за живот градове в света, но определено тази висока цена се оправдава. Достъпът до базови знания и медицинската система в страната, са най-значимите фактори, които й помагат да заеме тази висока позиция.

4. Австралия

z9658760Q,Australia---fot--Michal--Perek--Pernach

Австралия разполага с отлично образование, лични свободи, възможности за работа, както и високо ниво на толерантност. Не е изненадващо, че толкова много хора искат да започнат „нов живот“ именно насочвайки се към страната.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар