Начална Страница / Актуални / Седемте страни с най-висок стандарт на живот в света

Седемте страни с най-висок стандарт на живот в света

Страните с най-висок стандарт на живот в света бяха оповестени от организацията с идеална цел Social Progress Imperative. Напълно логично скандинавските страни се класират най-високо на база на индекса на „социалния прогрес“.

10-те европейските страни с най-висок стандарт на живот

Има и изненади в класацията, което доказа, че БВП не е единственият фактор определящ стандарта на живот.

Разбира се, налице е пряка връзка между размера на БВП и стандарта на живот, като първите 19 страни попаднали в челото на класацията, са развити.

Ето и седемте страни, където стандартът на живот е най-висок според организацията:

7. Норвегия

Може би малко изненадващо за някои е, че страната е класирана едва на седмо място. Норвегия е известна с големите си социални придобивки, висок доход и БВП на човек от населението. Според мнозина именно норвежкия модел е най-добре да бъде следван от Великобритания, която гласува да напусне границите на ЕС.

6. Швеция

sweden

Страната заема тази позиция благодарение на достъпността на храната и високото й класиране по отношение на „личните права“.

5. Швейцария

Швейцария може и да разполага с някои от най-скъпите за живот градове в света, но определено тази висока цена се оправдава. Достъпът до базови знания и медицинската система в страната, са най-значимите фактори, които й помагат да заеме тази висока позиция.

4. Австралия

z9658760Q,Australia---fot--Michal--Perek--Pernach

Австралия разполага с отлично образование, лични свободи, възможности за работа, както и високо ниво на толерантност. Не е изненадващо, че толкова много хора искат да започнат „нов живот“ именно насочвайки се към страната.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Един коментар