неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко странни неща, определящи успеха ви…

Няколко странни неща, определящи успеха ви…

Ясно е, че образование от Харвард ще ви донесе висок доход. Има обаче, някои странни на пръв поглед неща, които могат да предопределят това дали ще сте успешен в бъдеще или не. Ето някои от тях, споделени от психолози и изследователи:

Вижте още: Как да забогатеете? Съвети от десетимата най-богати хора в света

Кое дете сте в семейството?

Това кое дете сте в семейството е от голямо значение. Според изследвания първите деца получават по-голяма грижа от своите родители и често са по-амбициозни и мотивирани. Те в много по-голяма степен се отличават с академични успехи.

семейство с много деца

От друга страна по-малките, често са по-креативни и подходящи за ниво среден мениджмънт.
Други изследвания сочат, че по-големите се отличават с по-високо средно ниво на интелигетнтост.

Публично или частно училище?

Частните училаща не винаги са по-доброто решение. Третият най-богат човек в света например и един от най-гениалните инвеститори на всички времена – Уорън Бъфет,  е посещавал публично училище.

Вижте още: 12 мисли на Бъфет, обобщаващи всичко, което трябва да знаете за инвестирането

Изследване сочи, че противно на всеобщите очаквания, публичните училища изпреварват частните по това какви шансове дават на децата за бъдещето им.

Как сте се представяли по математика в гимназията?

математика

Изследвания сочат, че това как сте се представяли по математика в гимназията, може да е сериозен предвестник на бъдещите ви резултати. Високите постижения по математика, корелират с по-високи доходи в бъдеще.

Дали сте спортували?

Това дали децата са спортували също е свързано с академичното им представяне. Редовното участие в спортни игри се свързва и с по-големи академични постижения в последствие, съответно по-високи доходи в бъдеще.

Използването на псевдоним, може да повиши заплатата ви

Вярвате или не, хората които са с по-къси имена изкарват повече от останалите. Според един анализ на имената на 6 милиона души от кариерния сайт TheLadders, всяка допълнителна буква в името ви кореспондира с 3 600 долара по-ниска средна годишна заплата.

Дали ще сте Сам или Саманта е от голяма разлика. А знаете ли, че Мег Уитман, изпълнителният директор на HP, е всъщност Маргарет Уитман?

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …