неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Какво предупреждава експертът, правилно прогнозирал четири кризи

Какво предупреждава експертът, правилно прогнозирал четири кризи

Човекът правилно прогнозирал последните четири пазарни срива с точност до датата на които ще се случат, даде за финансовото издание Business Insider още три дати, за които инвеститорите трябва да се тревожат.

Санди Джадея е технически анализатор и главен стратег в Core Spreads.

Вижте още: Гответе се за срив на щатските индекси…

Той гледа графики, въз основа на които прогнозира бъдещето движение на активите, на база на технически фигури.

И докато техническите анализатори, не се oпитват да предугадят причините, които ще доведат до конкретно движение на един актив или пазар (оставяйки това за фундаменталните специалисти), те често са доста конкретни в своите прогнози.

A businessman is consulting a crystal ball to foretell the future.

Джадея предупреждава инвеститорите зя няколко дати, които би следвало да тревожат инвеститорите в щатски индекси.

Първият период е между 26-ти август и 30-ти август 2016-та година.

Втората дата е 26-ти септември 2016 година.

И третата е 20 октомври 2016-та година.

„Предстоят ни интересни времена пред нас. Борим се с проблеми на толкова много фронтове – от икономическа несигурност до несигурност за посоката на суровините както и растящи цени на недвижими имоти“, коментира Джaдея.

„Вярвам, че с информацията с която разполагаме, както и възможностите на съвременните технологии можем да се предпазим от неблагприятни събития, както и да сме подготвени за настъпването им“, смята експертът.

На 31 юли 2015 г., Джадея предупреди инвеститорите, в интервю за CNBC да внимават на 18-ти август. На този ден се случи известния „flash crash”, при който Dow загуби 12.5% от стойността си само за четири търговски сесии.

Отново в интервю за CNBC на 28 август 2015-та година, Джадея прогнозира, че нещо лошо ще се случи на 14-ти или 17-ти септември 2015-та година. Тогава отново Dow загуби близо 1000 пункта от стойността си за осем търговски сесии.

На 1-ви октомври 2015 година, Джадея предупреди инвеститорите да внимават с датата 4-ти януари. Dow загуби 1 955 пункта, или 11.2% от стойността си за 11 търговски сесии.

„В момента сме в много опасна времева зона, в годините между 2011 и 2018-та година. Това е 84-годишен цикъл, за последно наблюдаван през 1928 и 1934-та година по време на Великата Депресия“, коментира експертът.

„Наблюдаваме абсолютно същия цикъл. Опасявам се, че можем да станем свидетели на потенциални резки понижения на индексите, особено ако не сме подготвени“, допълва Джадея.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …