събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Светът ще изхарчи за лекарства 1.5 трилиона долара през 2021 година

Светът ще изхарчи за лекарства 1.5 трилиона долара през 2021 година

Добри новини за фармацевтичния сектор. Ръстът в потреблението на предписани лекарства ще продължи, според доклад направен от QuintilesIMS Institutе.

Средствата, които хората по света се очаква да изхарчат за лекарства с рецепти, е 1.5 трилиона долара до 2021 година.

Това е съществено повишение, спрямо разходите в размер на 1.2 трилиона долара за този род медикаменти, които се очакват да бъдат похарчени през тази година.

До голяма степен ръстът в разходите се предопределя в момента от наблюдаваната през последните две години вълна на „супер скъпи“ лекарства, смята Мъри Айткин, изпълнителен директор на QuintilesIMS Institute.

лекарства

През следващите пет години обаче, Айткин не очаква да видим повторение на този сценарий.

Със сигурност ще има много нови одобрени медикаменти, но високите им цени ще се компенсират от изтичането на патенти при стари медикаменти и заместването им с по-евтини алтернативи.

Тенденцията на пускането на нови медикаменти, с изключително високи цени, се предопредели от САЩ – най-големият лекарствен пазар. Щатският регулатор е одобрил пускането на 45 нови лекарства през 2015-та година и 41 – през 2014-та година.

Това е над два пъти повече в сравнение с настоящата година, когато на щатския пазар са били пуснати едва 19 нови медикамента.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *