вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Ето защо търговията с биткойн не е за всеки!

Ето защо търговията с биткойн не е за всеки!

Ето защо търговията с биткойни не е за всеки!

Ако нямате здрав стомах и „стоманени нерви“, то определено търговията с виртуалната валута биткойн, не е за вас. Малко под 2 милиарда долара пазарна стойност, бе заличена от биткойните само за три дни.

Биткойнът се търгува при нива около 1 1 40 долара в края на миналата седмица, което прави пазарната капитализация на издадената валута на стойност около 18.53 милиарда долара, според данни на CoinDesk data.

За сравнение, във вторник, криптираната валута се търгуваше при нива от 1 255 долара, което даваше пазарна оценка от 20.36 милиарда долара.

кристална топка

За сравнение, конкурентната криптовалута – етера, поскъпна с 84% от вторник до петък, като се търгува при исторически рекорд от 55 долара за брой, според данни на Coinmarketcap.com. Това дава пазарна оценка на валутата от 4.95 милиарда долара, като тя е единствената виртауална валута, освен биткойна, чиято пазарна оценка е над 1 милиард долара.

Основна част от двете посочени движения, се предопределя от опасенията на инвеститорите, във връзка с бъдещето на биткойна.

Какво се случи?

Най-просто и разбираемо казано, това което се случи при биткойна през изминалата седмица бе повята на предложение за по-голямо предлагане на биткойна, чрез промяна в технологията за неговото създаване.

Това предложение, е подкрепено от най-големият „производител“ на биткойни в момента. Приемането на предложението, ще даде по-голяма концентрация на предлагането в ръцете на двама от най-големите играчи при криптовалутата в момента, коментират пазарни експерти.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *