събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Търсенето на застрахователни инструменти на щатските пазари расте

Търсенето на застрахователни инструменти на щатските пазари расте

Щатските индекси достигнаха нови рекордни стойности. С това обаче, нараства търсенето и на застрахователни инструменти срещу потенциален спад, от страна на инвеститорите.

Въпреки, че индексът на волатилността VIX все още е при нетрадиционно ниски стойности, търсенето на кол опции базирани на индекса расте сериозно.

Волатилността се изпари от китайския пазар

„Много инвеститори гледат към ниските нива на VIX и смятат, че просто това не е стабилна ситуация, която може да се задържи дълго, предвид на голямата доза политическа и икономическа несигурност“, коментира Алекс Косоглядов, директор на звеното за търговия с деривати на BMO Capital Markets в Ню Йорк.

търговия

Индексът VIX, приключи търговията си в сряда под нива от 11.5. Трябва да се отбележи фактът, че показателя се е търгувал под посоченото ниво само в 3.5% от времето, през последното десетилетие.

„Идеята е, че дори не е нужна разпродажба на пазара, за да видим повишение на волатилността“, допълва още Косоглядов.

Тази теза се подкрепя от факта, че инвеститорите купуват кол опции на VIX, както и кол-спредове, което ще им позволи да реализират печалби при повишение на волатилността.

Десетдневното средно съотношение на кол-пут опции, базирани на VIX, достигна ниво от 3.6 на 2-ри февруари, или най-високото му ниво от 8-ми ноември насам, според консултантската компания Trade Alert.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *