вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Тази графика трябва да „изкарва ъкъла“ на хеджфондовете

Тази графика трябва да „изкарва ъкъла“ на хеджфондовете

Пасивното инвестиране, се очаква да измести по популярност активното на щатските пазари за пръв път, само след четири до седем години. Това сочат прогнозите на Moody’s Investor Services, оповестени в края на миналата седмица.

Всичко, което инвеститорите трябва да знаят за инвестиционните класове

До 2024-та година най-късно, пасивните фондове, се очаква да разполагат с повече активи под управление, в сравнение с активните, според прогнозата.

В момента, пасивните фондове, в които се причисляват и индексните фондове, имат активи под управление на стойност 6 трилиона долара. Делът на този род инвестиционни схеми е около 28.5% от активите под управление в САЩ.

За това, пасивните фондове да се очаква да изпреварят активните, по размер на управлявани средства, се очаква да окажат влияние няколко фактора.

На първо място, слабото представяне на активните фондове. Според изчисления на Vanguard, 82% от активно управляваните фондове, или са се представяли по-слабо от пазарните индекси с които се сравняват, или са приключили дейността си.

Вторият фактор, са високите разходи, свързани с активно управляваните фондове, които обикновено са над 10 пъти по-високи, в сравнение със събираното от пасивните фондове.

В допълнение от Moody’s, виждат огромен потенциал за ръст на пасивните фондове отвъд пределите на САЩ, където пенетрацията на този род схеми е едва между 5 и 15%.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *