събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Технически анализ на практика: Глава с рамене (обратна) и триъгълник при Alibaba

Технически анализ на практика: Глава с рамене (обратна) и триъгълник при Alibaba

Помните ли когато на трети август писахме, че компанията на която бихме заложили за следващите две десетилетия е Alibaba. Е, от тогава насам акциите на компанията поскъпнаха с близо 20%.

Сега ще използваме същата компания за да покажем с нея на практика, как може да се ползва техническия анализ.

alibaba

При дългосрочната графика на компанията откриваме така популярната сред техническите анализатори фигура „глава с рамене“, но обърнати. Това прави фигурата далеч по-трудна за откриване, в сравнение с традиционната глава с рамене, защото се изисква малко повече фантазия и целенасочено търсене.

И все пак, тази фигура би могла да ориентира инвеститорите за най-добрия момент, когато е трябвало да влязат в акциите на компанията. А това бе именно около трети август, когато бе налице пробив на линията свързваща двете рамена…

глава с рамене

Техническите анализатори първи открили и прогнозирали формирането на тази фигура е трябвало да се включат при пробива на линията свързваща двете рамена на главата и дясното рамо (отбелязано с кръгче на графиката), като очаквания ръст е екстраполиране на правата линия, свързваща главата с линията на двете рамена. Това прави нива от над 110 долара.

Всъщност освен тази фигура, инвеститорите са можели да приложат още една много популярна фигура на същата графика, която отново е сочила потенциално движение нагоре – „стесняващ се триъгълник“.

На практика съчетаването на няколко фигури на една и съща графика, не е нетипично за техническите анализатор. Ефектът се засилва, когато и двете фигури сочат към един и същ извод – в случая очаквано повишение за акциите на Alibaba.

триъгълник

Ето и как изглежда този триъгълник. Тук инвеститорите отново са получили сигнал за покупки, около края на юли и началото на август, когато цената на акциите на компанията са преминали над границата от 80 долара. Таргетът за ръст на акциите на Alibaba на база на тази фигура, отново е при нива от над 110 долара.

За тези които ще кажат, а от тук накъде, след като сме изтървали основна част от ръста? Ако, както вече се уточнихме сме позитивни от фундаментална гледна точка за бъдещето на компанията, то ще търсим помощта на техническия анализ, за евентуално добро влизане в позицията, при корекция надолу.

Продължава на следваща страница… 

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *