сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Технически анализ на практика: Две фигури сочат потенциални проблеми за еврото

Технически анализ на практика: Две фигури сочат потенциални проблеми за еврото

Вече не веднъж сме представяли как на практика да прилагате техническия анализ. Нещо повече, говорили сме как понякога най-силните сигнали за предстоящо силно движение се дават от едновременното действие на няколко технически фигури, които сочат към един и същ извод.

Технически анализ на практика: Глава с рамене (обратна) и триъгълник при Alibaba

В момента откриваме точно подобна ситуация при една от най-следените от инвеститорите валутни двойки – EUR/USD. И то няколко дни преди данните за заетостта в САЩ, които могат да дадат сериозен тласък в една от двете посоки.

За какво точно говорим? За фигура „глава и рамене“, подкрепяна от „стесняващ се триъгълник.

Първо ще разгледаме фигурата „глава с рамене“ при валутната двойка EUR/USD.

глава с рамене

Ако валутната двойка пробие трайно подкрепата при 1.1120, може да се приеме, че този сценарий е в сила, като таргетът при него е дъното при ниво от малко над 1.0900.

Всъщност посоченото ниво е ключово и за другата формирана фигура – а именно „стесняващ се триъгълник“. Точно пробив на подкрепата при 1.1120, би инициирало задействане и на тази фигура, която отново е с цел малко над 1.0900.

стесняващ се триъгълник

А как може да се случи пробивът?

Пробивът може да се случи при много добри данни за щатската заетост, което да повиши очакванията на пазарните участници за скорошно повишение на лихвите в САЩ.

За инвеститорите обаче е критично да изчакат, до данните, защото ако пробив се случи по-рано, той може да е „фалшив“ и да не се подкрепи от данните, а само да обере стоповете впоследствие.

Идеалният вариант включва оставане на еврото при нива над посоченото ниво на подкрепа от 1.1120. След което влизане със стоп поръчки малко под 1.1100 при по-добри данни за щатската заетост и разбира се ако не станем свидетели на рязкото пропадане на валутната двойка много под това ниво.

Добро ниво за поставяне на стопове при пробив надолу, ще стане долната граница на очертания триъгълник, или нива от 1.1170. Така целта на сделката е 150 пипса, срещу потенциална загуба от 70 пипса, или съотношение доход риск – 2 към 1, което не е лошо като цяло.

Както всички знаем обаче, за съжаление идеални неща няма. А често нещата не се случват, както ги очакваме.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валути

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

4 коментара

  1. За да е H & S трабвя да има поне толкова голяма основа колкото и главата, така че като се малкира отстоянието най-много да стигне до основата долу но не и да я премине, т.е. случая не е такъв…. пишман анализатори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *