неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Прост тест, за да разберете дали някой е „нарцис“

Прост тест, за да разберете дали някой е „нарцис“

Познавате ли хора, които смятат че са изключителни, постоянно повтарят колко добре изглеждат или че трябва те да управляват компанията? Има много голяма вероятност те да бъдат диагностицирани с психологическия термин „нарцисизъм“.

Вижте още: Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

Нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата.

Един, единствен върпос може да ви позволи да разберете, дали случаят е такъв…

Преди това обаче, какво е да си „нарцис“?

aftershave

Според специалистите този тип хора се отличават с три отличителни черти – нереалистично усещане за превъзходство пред останалите; усещането, че заслужават специално отношение от околните; липса на загриженост към останалите хора.

Разбира се всички ние, показваме някои от тези три черти в определени моменти. При нарцисите обаче, те са ясно и силно изразени през цялото време. Те могат да направят живота на останалите наистина труден.

На първо място „нарцисите“ изпитват трудности да поддържат стабилна връзка. Когато не получат заслуженото според тях внимание, стават агресивни.

Вижте още: Скучната тайна на забогатяването е

Как можете да разберете дали някой официално влиза в тази категория?

Можете просто да ги попитате. Ако отговорът е „да“, то много е вероятно те действително да попадат в тази група.

Психолозите дълго време ползваха разширен тест, включващ 40 въпроса, за да определят това състояние. Наскоро обаче, те разработиха система, която се нарича „тест с един въпрос“. А той е „До каква степен се съгласявате с това твърдение – аз съм нарцис?“.

Резултатите сочат, че този отговор почти напълно покрива резултатите от въпросника с 40 въпроса. Това означава, че нарцисите не се притесняват с това да си го признават.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар