четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Искате ли да знаете дали ще станете богат?

Искате ли да знаете дали ще станете богат?

Има една поговорка, че „всички се раждаме равни“. Както се казва обаче, някои се раждат по-равни от други. Изследване сочи, че определени фактори могат да съдействат за това и да повишат шансовете ви да забогатеете. Ето и пет от тях:

Колко изкарват родителите ви?

5544

До голяма степен едва ли е изненада, че децата на родители с по-високи доходи е много по-вероятно да забогатеят по-късно през техния живот. Налице е 200% по-голям шанс децата, отглеждани от богати родители да забогатеят, в сравнение с децата израснали в бедни семейства. Шансът на деца отглеждани в богати семейства също така е със 75% по-голям да забогатеят от тези, растящи в семейства със среден доход.

Къде живеете?

234

Според друго изследване шансовете за замогване до голяма степен са свързани с това, къде живее семейството. Израстването в заможни квартали, води след себе си по-добре образование и съответно по-големи шансове за успех, според изследване на харвардския университет.

„Децата отглеждани в семейства с ниски доходи имат по-голям шанс за финансов успех в живота си, когато са в квартали с по-малка концентрация на бедност“.

Дали сте отгледани от един или двама родители?

434

Децата отгледани от двама родители имат значително по-големи шансове да се изучат, съответно да имат по-висок доход в бъдеще. Нарастването на броя на разводите и съответно процентът на децата отгледани от един родител, до голяма степен е в основата на задълбочаване на неравенството. Изследване направено в САЩ между 1979 и 2012 година сочи, че момчетата и момичетата отгледани от двама родители изкарват съответно с 6 500 и 4 700 повече годишно от тези отгледани от един родител, когато започнат да работят.

Съответно женените мъже и жени, отгледани от двама родители са с доход на домакинството с 42 000 долара повече на година, в сравнение с останалите.

Как изглеждате?

6543

Не е мит, че външният вид помага. Хората, които са по-привлекателни от средностатистическия индивид получават средно с между 3 до 4% повече от останалите, според изследване на Даниел Хамермеш, професор по икономика в тексаският университет.

Височината и теглото също имат значение. По-високите хора изкарват средно с 1 000 долара на година повече от по-ниските. Това се обяснява с по-голямо самочувствие и увереност в собствените способности.

Каква е расата ви?

3444

Както и да се погледне, миноритарно представените раси срещат по-големи трудности в изкачването на професионалната стълбица от деня на раждането им. Те е много по-вероятно да живеят в бедност. По-трудно им е и на работа.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …