петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Тим Кук и Марк Закърбърг няма как да имат по-различна бизнес-философия

Тим Кук и Марк Закърбърг няма как да имат по-различна бизнес-философия

Изпълнителният директор на Apple – Тим Кук и този на Facebook – Марк Закърбърг, са двама от най-известните лидери в технологичния свят. Те обаче, няма как да имат по-различни бизнес-философии.

Седемте най-вдъхновяващи личности в технологичния свят в момента

„Винаги сме смятали, че хората обичат изненадите. Нямаме достатъчно такива в съвременния ни живот“, коментира Тим Кук, в интервю за Washington Post.

тим кук

„Ето защо нямаме нужда от конференции, за да показваме на хората върху какво работим. Ние им показваме, това което сме постигнали и се опитваме да покажем възможностите на разработчиците на софтуер, относно това какво могат да правят в момента“, коментира Кук.

Напълно на противоположното мнение е Марк Закърбърг. Доказателство за това е 10-годишния план, който Facebook представи на инвеститори и потребители преди известно време.

Закърбърг доказа, че който се смее последен, се смее най-добре

Или казано по друг начин, докато от Apple се опитват да запазят всичко върху което работят в момента далеч от очите на конкурентите си, социалната мрежа Facebook прави напълно противоположното нещо.

марк закърбърг

Целият бизнес-модел на Facebook е ориентиран към това да окуражава хората да споделят всичко от живота си, включително и това което разработват и върху което работят. Така, че компанията няма как да прави нещо по-различно, смятат експерти.

Социалната мрежа има амбицията, благодарение на отвореността си, да е интернет-компанията, която ще достигне първа до следващия милиарден потребител.

Хората разчитат на Facebook все повече в ежедневната си работа и комуникация. Да се свързват и споделят с приятели, роднини и колеги.

В допълнение от Facebook осъзнават във все по-голяма степен, че колкото и да е интересно да се изненадват хората, всяка промяна в социалната мрежа, води след себе си и неочаквани последици, по отношение на общуването между хората.

Заедно с растящото влияние на социалната мрежа, от там постепенно започват да разбират, че не могат да пазят тайни и в същото време да „оправдават доверието“ на хората.

За разлика от тях Apple правят смартфони, таблети и компютри. До голяма степен успехът на компанията се свързва с това да държи потребителите „на нокти“, относно следващото им нововъведение и новите си устройства.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *