събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Това са едни от най-мразените суровини в момента

Това са едни от най-мразените суровини в момента

Суровините имат своите пикове и спадове. Някои спадове обаче, са по-дълги от други и често предоставят добри инвестиционни възможности, коментират експерти.

Като едни от най-мразените суровини в момента, подходящ контраиндикатор, че може да сме близо до дъно, са зърнените култури.

Пшеницата например, загуби 62% от стойността си за последните четири години, а наскорошното й силно поскъпване, може да дава началото на нов възходящ тренд, според доктор Стив Сюгеруд от изданието Daily Wealth.

wheat

„Никой не говори за пшеницата… Това е така, защото инвеститорите са уморени от непрестанното й понижение през последните няколко години. Това обаче, създава добра среда, да сме в началото на промяна на тренда“, коментира експертът.

Според пазарните експерти, за последен път, пшеницата е била толкова неглежирана от инвеститори и анализатори, през 1998-ма година. Само два месеца обаче, след достигането на многогодишно дъно тогава, цената на суровината поскъпва с 20%. Това е изключително движение за цената на една суровина, припомня още Сюгеруд.

Citi: Една суровина ще ви защити по-добре от златото

Пшеницата обаче, не се търгува самостоятелно. Тя се движи в унисон с останалите основни зърнени суровини, търгувани на стоковите пазари – като соята и царевицата.

Как инвеститорите могат да отиграят потенциалното поскъпване на зърнените суровини? Благодарение на индексния фонд iPath Bloomberg Grains Subindex Total Return Fund (JJG).

Според експертът, покупките на акции на фонда при настоящите нива, би следвало да са съпроводени с поставяне на стоп за ограничаване на загубата при 26.67 долара, или на 7.9% от настоящите им нива на търговия.

Инвеститорите могат да си поставят като цел поскъпване на акциите на фонда от 20% за следващите 12 месеца, което е потенциално съотношение доходност-риск от 2.5.

  • материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на суровини на стоковите пазари

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *