четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Какво ще ви направи щастливи…

Какво ще ви направи щастливи…

Всеки се опитва да намери ключа към щастието си, като най-вероятно той е различен за различните хора. И все пак, ако търсите шперц, който да отключва повече врати, то насочете се към следното…

От 1938-ма година насам, изследователите са проследили 700 мъже и някои от техните жени и деца в опит да намерят кое прави хората щастливи.

Били са изследвани две групи мъже – 238 са били второкурсници в Харвард, като един от тях става президент на САЩ, 456 са били млади мъже, живели в най-бедната част на Бостън.

Изследователите са ги следели отблизо, като са правили проверка на тяхното здраве, както и тестове на всеки две години.

34

И когато е ставало въпрос за дълъг и щастлив живот, хората с най-здрави връзки, са страдали много по-рядко от хронични заболявания, психически отклонения или загуба на памет, дори и тези връзки да са се отличавали с пикове и спадове.

„Някои от нашите двойки, които сме изследвали са се отличавали със сериозни разногласия и скандали. Но докато те са усещали, че могат да разчитат един на друг, когато нещата са ставали тежки, техните разногласия са били забравяни бързо“, коментира доктор Уолдингер, ръководител на изследването.

На практика, единственият и най-сигурен признак относно това кой ще е здрав на 80 годишна възраст, е било това колко доволни от връзката си са били хората, когато са на 50 годишна възраст, става ясно от проучването.

Според авторът, може да се каже с голяма доза на сигурност, че качеството на връзките влияе на дългосрочното здраве и щастието на хората.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …