неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Запознайте се с новия най-богат човек на планетата

Запознайте се с новия най-богат човек на планетата

Кой е най-богатият човек на света? От днес това вече не е Бил Гейтс. След като акциите на испанската търговска верига Inditex, поскъпнаха с 2.5%, нейния собственик – Армансио Ортега изпревари Бил Гейтс по богатство. То се оценява на 79.5 милиарда долара, което прави Ортега с около един милиард по-богат от Гейтс.

ортега

Въпреки забележителното по размер богатство обаче, шансът хората за пръв път да чуват това име е много голям. Причината – Ортега не обича публичността, като през 2013-та споделя, че е давал интервюта само на трима журналиста.

Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света

Ортега основава бързоразвиващата се марка от дрехи Zara с тогавашната си съпруга Розалия през 1975-та година. Към днешна дата, компанията му Inditex SA, която обединява популярните марки Zara, Massimo Dutti и Pull&Bear, разполага с над 6 600 магазина по целия свят.

zara

Първата му съпруга – Розалия Мера, почина през август на 2013-та година на 69 годишна възраст, като тя бе най-богатата жена в Испания.

Ортега се жени за втори път, за настоящата си жена Флора през 2001-ва година. Двамата живеят в дискретен апартамент в близост до Атлантическия Океан.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

2 коментара

  1. Казва се Амансио а не Армансио

  2. ..Първата му съпруга починала през 2013 г. а за втората се женил през 2001 г….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *