неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Най-опасната фраза в инвестирането…

Най-опасната фраза в инвестирането…

Ако може цялото инвестиционно знание да се сведе до една основна грешка, правена от инвеститорите, то тя би звучала по следния начин – „този път е различно“. Това е мнението изразявано от много от водещите експерти в инвестициите.

А защо е толкова опасен този начина на мислене?

Infinity time. Digital generated

Защото както става ясно, историята периодично се повтаря, а инвеститорите които мислят по този начин, явно не са си взели поуки от големите загуби реализирани от други преди тях.

„Умните хора се учат от грешките на другите“, трябва да е начин на мислене и пътеводна светлина за всички, които искат да запазят капитала си.

Вижте още:  Пет съвета да сте по-добър в инвестирането

За съжаление инвеститорите имат склонност да забравят много бързо. Повечето от тях преживаха страха и отчаянието по време на финансовата криза от 2008 година. Тя обаче, някак си като че ли започват да забравят, как тази криза връхлетя неочаквано за всички, въпреки размерите си.

Без съмнение почти всички инвеститори са прочели не един и два материала относно приликите между графиката на индексите в момента и преди началото на предните две кризи. Въпреки това обаче, голяма част от тях са на мнение, че сега е различно, или че ще реагират много по-адекватно, отколкото са реагирали предните пъти.

За съжаление на инвеститорите, лихвите по 10-годишните щатски облигации никога не са били по-ниски. На практика, те са най-ниски съпоставимо с последните 140 години.

Ниските лихви са един от факторите, които карат много от инвеститорите да са в акции, въпреки потенциалната опасност, която виждат пред себе си.

Според някои специалисти обаче, всичко може да свърши много зле…, както всеки друг път, когато е имало срив за пазарите.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …