събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Дж. Креймър: Това е един от най-опасните митове на фондовите пазари

Дж. Креймър: Това е един от най-опасните митове на фондовите пазари

Един от най-опасните митове на фондовите пазари е следният – случващото се на пазара винаги има смисъл. Това е мнението на известния финансов водещ Джим Креймър.

„Всеки един ден, на пазара могат да се случват неща, които да са напълно лишени от смисъл. Акциите могат да се движат нагоре, когато би трябвала да се понижават и обратното. Цели сектори могат да се движат, поради напълно нерационални причини“, коментира водещият на предаването „Mad Money“ по CNBC.

Пет съвета, как да инвестирате по-добре на борсите

Креймър припомни на инвеститорите никога да не забравят, че пазарът може да се държи глупаво през цяла една търговска сесия.

Това може да се проследи и в медиите. Анализаторите често излизат с всякакъв род странни теории, когато не особено типично движение се случи, опитвайки се да го обяснят по логичен начин.

Jim-Cramer2

Например акциите на Chipotle загубиха над 3% от стойността си вчера, след като Ерик Ван Лустбейдър, авторът на „Джейсън Борн“ заяви, че редакторът му е влязъл в спешното отделение, след като е ял във верига на Chipotle.

Говорителят на веригата за бързо хранене Крис Арнолд реагира моментално като заяви, че няма данни за някакви инфекции или заболели от ресторантите на компанията в Ню Йорк. След изявлението на Арнолд, акциите на компанията промениха тренда си на спад.

„Никога не приемайте, че само защото нещо се е случило, в това има някаква логика и смисъл, само защото се приема че на пазара всичко трябва да има някакъв смисъл. Това не е вярно“, препоръчва Креймър.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …