събота , февруари 25 2017
Начална Страница / Актуални / Това е една от най-големите заплахи за успеха ви на пазара…

Това е една от най-големите заплахи за успеха ви на пазара…

Инвеститорите са изправени пред много заплахи, докато търгуват на фондовите пазари. Стресът е голям. Много често обаче, най-големите заплахи пред инвеститорите не са външни, а вътрешни, или идват от самите тях. Много велики инвеститори са казали, че инвеститорите са си най-големите врагове.

Заплаха идва по отношение на това да не са дисциплинирани, да не следват предварително начертаната стратегия и да се поддават на емоциите.

Инвеститорите се излагат несъзнателно на много голям риск

Ричард Смит, основател на TradeStops, е инвеститор с опит от над 20 години в търговията на фондовите пазари. Смит споделя една от най-големите заплахи пред инвеститорите, като прави това с реална история…

emotions

През юли на 2014-та година, Смит купува акциите на McDonald’s при ниво от 94 долара за брой. Рискът е изглеждал разумен, а пред акциите на компанията е имало потенциал, според анализатора.

Акциите на компанията за „бързо хранене“ добавят 25% към стойността си, преди те да му ударят стопа на 28-ми юни тази година, след силна волатилност свързана с БРЕКЗИТА.

Негативната реакция е кратка и последвана от по-нататъшен ръст от нови 10% за акциите на компанията…

Дали обаче Смит съжалява, че е бил задействан стопа му? Не!

Той е имал стоп и се е придържал към него. Нещо повече Смит е щастлив, че е излязъл от позицията след близо две години, която му е донесла доход от 25%.

В светлината на описания пример, Смит споделя, че според него най-голямата заплаха пред инвеститорите е „страхът да не съжаляват“. Това често ги кара да предприемат не особено разумни действия, като например да махат стопове, когато цената на притежаваната от тях акция го доближи.

В крайна сметка не бива да забравяте, че стоповете са там да ограничават загубите. Ако ги махнете, рискувате да регистрирате непреодолими по размер загуби и да приключите с търговията.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *