вторник , декември 12 2017
Начална Страница / Актуални / Това са градовете с най-недостъпни имоти в света

Това са градовете с най-недостъпни имоти в света

Въпреки, че непрекъснато се говори колко скъпи са имотите в Лондон, или в Ню Йорк, оказва се, че най-недостъпните имоти в света, се намират във водещи градове на Азия.

В Хонг Конг, Мумбай, Пекин и Шанхай, са необходими повече от 30-годишни доходи на домакинство, със среден доход, за да се сдобие с апартамент от 90 квадратни метра, според изследване на Oxford Economics.

Имотите в София, по-недостъпни от тези в Манхатън и Сан Франциско

Това прави четирите града, с най-недостъпните имоти в света, за местното население.

imoti

Въпреки сериозните нива в цените на имотите, доходността от наеми във водещите градове като Мумбай, Пекин, Шанхай и Делхи, се запазва при „изключително ниски“ нива. Те са донесли доход по-малък от този на 10-годишните правителствени облигации.

Ниската доходност от наем, кара голяма част от пазарните наблюдатели, да прогнозират, че нивата на имотите са достигнали своите пикови нива.

За сравнение в големи градове като Токио, Сидни и Ню Йорк, доходността от наеми е далеч по-висока от тази на 10-годишните облигации.

„Очакваме ръстът в цените на имотите да се забави сериозно през следващите години в Азия, като дори можем да видим и поевтиняване на част от азиатските пазари“, според Тианджи Хи, имотен експерт, цитиран от финансовото издание Bloomberg.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *