неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Това са градовете с най-недостъпни имоти в света

Това са градовете с най-недостъпни имоти в света

Въпреки, че непрекъснато се говори колко скъпи са имотите в Лондон, или в Ню Йорк, оказва се, че най-недостъпните имоти в света, се намират във водещи градове на Азия.

В Хонг Конг, Мумбай, Пекин и Шанхай, са необходими повече от 30-годишни доходи на домакинство, със среден доход, за да се сдобие с апартамент от 90 квадратни метра, според изследване на Oxford Economics.

Имотите в София, по-недостъпни от тези в Манхатън и Сан Франциско

Това прави четирите града, с най-недостъпните имоти в света, за местното население.

imoti

Въпреки сериозните нива в цените на имотите, доходността от наеми във водещите градове като Мумбай, Пекин, Шанхай и Делхи, се запазва при „изключително ниски“ нива. Те са донесли доход по-малък от този на 10-годишните правителствени облигации.

Ниската доходност от наем, кара голяма част от пазарните наблюдатели, да прогнозират, че нивата на имотите са достигнали своите пикови нива.

За сравнение в големи градове като Токио, Сидни и Ню Йорк, доходността от наеми е далеч по-висока от тази на 10-годишните облигации.

„Очакваме ръстът в цените на имотите да се забави сериозно през следващите години в Азия, като дори можем да видим и поевтиняване на част от азиатските пазари“, според Тианджи Хи, имотен експерт, цитиран от финансовото издание Bloomberg.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *