четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Любимата Toyota Supra се завръща

Любимата Toyota Supra се завръща

Завръщането на най-добрия и обичан спортен автомобил на Toyota е „обществена тайна“ през последните години.

Първите наченки на това дойдоха през 2014-та година с връщането на спортната концепция Toyota FT-1, последвана от запазване на търговската марка „Supra“, в САЩ.

Вижте още: Нов лидер при най-икономичните автомобили

След две години и много очакване, явно е подадено заявление за подобна търговска марка и в Европа.

Според форума SupraMKV, заявление за марка е подадено в европейските регулатори на 3-ти юни. Или казано по друг начин – завръщането на модела предстои…

И макар повече подробности за спортния автомобил да са забулено в мистерия, в медийното пространство се лансират няколко неща свързани с него.

супра

На първо място се очаква той да е плод на джоинт-венчър между BMW и Toyota. Тоест ще бъде споделена платформата на модела BMW Z4, като разбира се моделът ще носи популярното сред автомобилните среди име „Supra”. Разработката се очаква да се отличава с далеч по-различен интериор и екстериор от спортния представител на BMW.

Много е вероятно новият автомобил да се предлага в две разновидности – с четири и шестцилиндров турбо-двигател на BMW. Говори се и за последващо представяне и на хибридна разновидност на модела.

Очакванията са инжинерната компания Magna-Steyr да се занимава с производството в Граац, Австрия, като на година да се проивеждат около 60 000 автомобила.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …