сряда , април 26 2017
Начална Страница / Актуални / Toyota удвоява залозите с новия Prius Prime

Toyota удвоява залозите с новия Prius Prime

Най-големият световен производител на автомобили – японската компания Toyota, планира да се възползва от популярността на новия си хибриден модел Prius, като мине една крачка напред и представи хибриден електромобил в лицето на нов модел Prius Prime.

Вижте още: Любимата Toyota Supra се завръща

Toyota Motor е продала 9 милиона хибридни автомобила от представянето на първата Prius през 1997-ма година, но само 75 000 хибридни електромобила (които ползват стандартните зарядни в домовете на потребителите).

Първият хибриден електромобил, компанията представи през 2012-та година. Toyota се очаква да започне да продава своя нов Prius Prime в САЩ и Prius PHV в Япония, по-късно през годината.

2017-toyota-prius-prime-03-645aff90de77895e1ee09af8adf566ca7-2

Компанията обещава разход от 2 литра на 100 километра с вземане под внимание какво разстояние ще може да изминава автомобилът само на батерии.

Новият модел се очаква да изглежда много като настоящата Prius. Това не е изненада обаче, предвид на целта на японската компания да продава високи обеми от новия модел.

Компанията все още не е обявила цената на модела Prius Prime, но се очаква да е по-висока от тази на стандартната версия. Причината – високата цена на електрическите батерии.

Разстоянието, което автомобилът ще може да изминава само на електричество е 35 километра. Според производителя това е достатъчно за повечето хора да отидат до работа и да се върнат. Това разстояние се повишава с 80%, ако автомобилът има къде да се зарежда на работното място.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …