четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Актуални / Toyota удвоява залозите с новия Prius Prime

Toyota удвоява залозите с новия Prius Prime

Най-големият световен производител на автомобили – японската компания Toyota, планира да се възползва от популярността на новия си хибриден модел Prius, като мине една крачка напред и представи хибриден електромобил в лицето на нов модел Prius Prime.

Вижте още: Любимата Toyota Supra се завръща

Toyota Motor е продала 9 милиона хибридни автомобила от представянето на първата Prius през 1997-ма година, но само 75 000 хибридни електромобила (които ползват стандартните зарядни в домовете на потребителите).

Първият хибриден електромобил, компанията представи през 2012-та година. Toyota се очаква да започне да продава своя нов Prius Prime в САЩ и Prius PHV в Япония, по-късно през годината.

2017-toyota-prius-prime-03-645aff90de77895e1ee09af8adf566ca7-2

Компанията обещава разход от 2 литра на 100 километра с вземане под внимание какво разстояние ще може да изминава автомобилът само на батерии.

Новият модел се очаква да изглежда много като настоящата Prius. Това не е изненада обаче, предвид на целта на японската компания да продава високи обеми от новия модел.

Компанията все още не е обявила цената на модела Prius Prime, но се очаква да е по-висока от тази на стандартната версия. Причината – високата цена на електрическите батерии.

Разстоянието, което автомобилът ще може да изминава само на електричество е 35 километра. Според производителя това е достатъчно за повечето хора да отидат до работа и да се върнат. Това разстояние се повишава с 80%, ако автомобилът има къде да се зарежда на работното място.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …