събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Този капиталист смята, че плаща твърде малко данъци

Този капиталист смята, че плаща твърде малко данъци

Повечето хора бягат от данъците „като дявол от тамян“. Кой иска да плаща повече данъци? Е оказва се, че има и такива…

Внимание! Инвестиционната среда е идеална за пирамиди

Инвеститор от силициевата долина смята, че данъците които плаща са твърде ниски. Нещо повече, той прави нещо по въпроса, за да преодолее тази „несправедливост“.

данъци

Сам Алтман, призедент на водещия фонд за инвестиции в стартъпи – Y Combinator смята, че капиталист като него плаща твърде малко данъци.

Това, благодарение на данъчни облекчения, прилагани за фондове за венчърен капитал и други дупки в законодателството, от които повечето акули от Уолстрийт се облагодетелстват.

„Дарих останалата част от данъците, които смятам, че трябва да платя“, коментира Алтман пред финансовото издание BuzzFeed News.

Всъщност Алтман не е първият, който алармира за несправедливостта на данъчните облекчения, от които се възползват хеджфондовете и фондовете за венъчрен капитал.

Обама и неговата администрация дълго се опитваха да се преборят с тези „странични вратички“ в законодателството, но така и не успяха да се наложат над явно доста мощното лоби на финансовите институции.

Така че, топката за промени най-вероятно ще остане в ръцете на следващия щатски президент – Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …