събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Трейдър залага 1.2 млн. долара във вторник, днес може да загуби всичко

Трейдър залага 1.2 млн. долара във вторник, днес може да загуби всичко

Лятното повишение в акциите на една от водещите щатски банки – Bank of America, кара много инвеститори да залагат за по-нататъшно поскъпване на книжата.

Трейдър ще се опита да се облагодетелства от развитието на подобен сценарий, след като във вторник е купил ултракраткосрочни опции на стойност 1.2 милиона долара. Те изтичат този петък.

Пет погрешни възприятия за фондовите пазари

Въпросният инвеститор е купил 100 000 септемврийски кол-опции, изтичащи на 2-ри септември, със страйк от 16 долара за 12 цента на контракт. И тъй като един контракт е за 100 акции, то една опция му излиза 12 долара.

NY_stock_exchange_traders_floor_LC-U9-10548-6

Сделката е била сключена в момент, когато акциите на компанията са се търгували при нива от 15.9 долара. За да е инвеститорът на нулата, или без загуба, акциите на Bank of America (BAC) трябва да се търгуват при ниво от 16.12 долара в петък.

Първоначално инвестицията изглеждаше доста добра, като акциите на банката завършиха при нива от 16.19 долара във вторник. В сряда обаче, те бяха разпродадени и моментно достигнаха 15.85 долара за брой.

Вчера акциите на банката приключиха при ниво от 16.14 долара за брой.

Трябва да отбележим, че ако акциите на щатската банка приключат петъчния ден под 16 долара, а инвеститорът все още ги държи, то той ще загуби цялата сума от 1.2 милиона долара.

Разбира се тази покупка на опции може да е част от друга много по-сложна опционна стратегия и да е само едната страна на монетата, коментират пазарни наблюдатели.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *