четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Първият трейдър осъден на три години затвор за поставяне на „лъжливи“ оферти

Първият трейдър осъден на три години затвор за поставяне на „лъжливи“ оферти

Ако си мислите, че можете да манипулирате пазара безнаказано, поставяйки „лъжливи“ оферти, които никога не сте смятали да осъществите, само за да подтикнете другите пазарни участници към конкретни действия, то определено сте в грешка.

Най-големите търговски загуби в историята

Майкъл Косция, на 54 години, е първият трейдър осъден на три години затвор в САЩ за подобни действия, откакто такива действия бяха обявени за нелегални от законодателите.

Според щатския съдия Хари Лейнюбър от Чикаго, единственото обяснение за поведението на Косция, който е изкарвал по 150 000 долара на месец от търговия с фючърси и е разполагал с нетно състояние в размер на 15 милиона долара, е алчността.

„Това е сериозно престъпление, със сериозни последствия“, коментира съдия Лейнюбър. В допълнение това деяние се утежнява от факта, че е било извършвано от подсъдимия дълго време, допълва още съдията.

плашене пазар

Максималното наказание за подобно деяние е 10 години затвор. Получената присъда от три години е наполовина на това, което е искало обвинението.

Косция е бил признат за виновен, по обвинение отправено към него през ноември, че е поставял необичайно големи поръчки на пазара, които не е имал намерение да изпълнява, като впоследствие е извършвал по-малки по размер сделки в противоположна посока.

Как големите оператори могат да изманипулират малките инвеститори при S&P 500?

Тези оферти са били „примамка“ според обвинителите, за да се извършват противоположни сделки от страна на Косция, споделя ръководителя на Panther Energy Trading LLC.

В допълнение, поставяните от Косция оферти, са инициирали загуби за високочестотни брокери, които са поставяли и изпълнявали сделки през същия период от два месеца и половина през 2011-та година, инициирали им загуби от над 1 милион долара.

Адвокатът на Косция заяви, че клиентът му вече е възстановил 1.4 милиона долара от сумата обект на делото, като е платил и 3 милиона глоба към комисията за търговия с фючърси. В допълнение, той е описан като добър и отдаден на семейството си човек.

Според експертите присъдата ще накара всички трейдъри с подобни практики да се замислят, дали искат да отидат в затвора. До момента никой не вярваше, че може да се стигне до подобна присъда.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …