петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Три дивидентни залога с доходност от над 7%

Три дивидентни залога с доходност от над 7%

В среда на повишаващата се несигурност, като каквато може да се приеме настоящата, въпреки рекордните стойности на щатските индекси, все повече инвеститори ще се обръщат към „сигурността“ на дивидентите.

Нуждата от инвестиции в образование днес – по-голяма от всякога

Дивидентните позиции, най-вероятно ще продължат да се радват на сериозен инвеститорски интерес, предвид на рекордно ниските лихви в световен мащаб.

На инвеститорите обаче, започва да им става все по-трудно да откриват добри дивидентни позиции, с доходност над 5%. Експертите от Kiplinger, имат предложение за три такива, с доходност от дивидент в размер на над 5%.

дивиденти

Sunoco

Дивидентна доходност – 11.6%

Това е компания, предлагаща една от най-големите дистрибуционни мрежи от горива в САЩ. Станциите на компанията възлизат на над 6 800. В допълнение компанията разполага с над 725 „удобни магазина“, от които 440 са с ресторанти.

Компанията стартира изплащането на дивидент през 2012-та година, като разпределя по около 3.3 долара на акция на година, което е 11.6% на база на цената й от 28.5 долара. Експертите на финансовото издание, са на мнение, че Sunoco е с добри перспективи да запази нивото на дивидента си и през следващите години.

Starwood Property Trust

Дивидентна доходност – 8.7%

Тази компания не бива да се бърка с хотелската верига със същото име. Това е дружество със специална инвестиционна цел, инвестиращо в търговски имоти. Добрата диверсификация на портфейла на дружеството, предполага по-малък риск.

Портфейлът от кредити на компанията е относително краткосрочен – под 5 години, което намалява рисковете свързани с него. Дивидентната доходност е около 9%, а акциите на компанията се търгуват на около 7% от върха им.

Ashford Hospitality Trust

Дивидентна доходност – 8.2%

Още едно дружество със специална инвестиционна цел с доста добра дивидентна доходност. Според експертите на финансовото издание, акциите на компанията се търгуват с близо 50% отстъпка от справедливата им стойност.

В допълнение, мениджмънта на компанията, който е един от най-опитните в сектора, държи близо 18% от капитала на дружеството.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *