сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Три пасивни фонда с добри резултати последните години

Три пасивни фонда с добри резултати последните години

Живеем в среда, в която инвеститорите продължават да теглят пари от активно управляваните фондове и да ги пренасочват към пасивни нискоразходни взаимни фондове.

Според наскорошни данни, активните фондове са регистрирали отлив на капитали от 32.93 милиарда долара, през юли, което последва 21.7 милиарда изтеглени средства месец по-рано.

Кои са най-добрите фондове от началото на годината?

Редица експерти смятат, че тази тенденция на пренасочване на средства, най-вероятно ще продължи и в бъдеще, поради далеч по-слабото представяне на активно-управляваните фондове.

Какви са предимствата на пасивните фондове?

На първо място те се отличават с много по-малко възможности за грешки, следствие на фактора „човешки капитал“.

арбитражен фонд

Пасивните фондове, таксуват инвеститорите с минимални такси и комисиони, за разлика от активните. Средната разходна норма при активните фондове е 1.4%, спрямо 0.6% от управляваните средства за пасивните фондове.

Ето три пасивни фонда, които са се представяли доста добре през последните години и според експертите могат да продължат да го правят това и в бъдеще. Те обаче, са за хора с минимална инвестиция от 5 000 долара.

Vanguard High Dividend Yield Index Investor

Индексът следва представянето на високодивидентните компании от бенчмарка FTSE. Той се отличава с годишна разходна норма от 0.16%. От началото на годината доходността му възлиза на 10.8%. Средната годишна възвръщаемост за последните три и пет години е съответно 12.2 и 14.8%.

Vanguard Tax-Managed Small Cap Admiral

Ако търсите да дупликирате представянето на компаниите от индекса S&P SmallCap 600 Index, то този индекс е точно за вас. Отново с изключително ниска разходна норма от 0.11%, при средна за сектора от 1.24%, той се отличава с доходност от началото на годината в размер на 12.5%. За последните три и пет години годишната възвръщаемост е в размер на 11 и 15.1%.

Vanguard Growth Index Admiral

Индексът цели да имитира CRSP US Large Cap Growth Index. Годишната разходна норма за инвеститорите е 0.08%, при средна за сектора от 1.17%. От началото на годината той е донесъл годишна възвръщаемост в размер на 5.9%. За последните три и пет години, резултатите са съответно – 12.8% и 14.6%.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *