събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Три неща в една работа, които жените ценят повече от заплащането

Три неща в една работа, които жените ценят повече от заплащането

Жените и мъжете имат различни ценности, когато става въпрос за работа и работно възнаграждение, според психолозите.

Ново изследване сочи, че жените в много по-голяма степен са склонни да разменят по-високо възнаграждение, срещу определени характеристики на работата си, като тя да е по-гъвкава, или с по-голяма сигурност.

Изследване сред 250 студенти в Ню Йорк през 2012-та година сочи за какво жените биха заменили, за по-високо възнаграждение. Ето и изводите от изследването:

Сигурност на работата

dice

Жените са склонни да приемат с 4% по-ниско възнаграждение, срещу по-малка вероятност да бъдат уволнени. За сравнение мъжете са склонни да дадат едва 0.6% от възнаграждението си за това.

Възможност за гъвкаво работно време

work time

Срещу тази наличност, жените са склонни да приемат със 7.3% по-ниска заплата, докато мъжете биха жертвали едва 1.1% от заплатата си за подобна възможност.

По-малко часове в работната седмица

sales-april-2014

Жените биха дали 1.3% от заплатата си, за малко по-кратка работна седмица. Тук разликата с мъжете е по-малка, като представителите на силния пол биха жертвали едва 0.8% от възнаграждението си срещу това.

За разлика от жените, мъжете биха жертвали 3.4% от възнаграждението си, срещу потенциал за повишение на заплатата. За сравнение жените оценяват това на едва 0.6% от заплатата си.

В заключение можем да кажем, че мъжете ценят парите в много по-голяма степен от жените.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …