вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Три топ-инвеститора купуват този „син чип“

Три топ-инвеститора купуват този „син чип“

Излязоха тримесечните отчети на хеджфондовете. Благодарение на тях, големите и известните инвеститори, няма как да скрият това към какво са насочвали своите средства през последните месеци.

Прави впечатление, че три от големите фондове, са повишили позицията си в един „син чип“ – производителят на чипове Intel.

Кои компании продаваха и кои купуваха, гениалните инвеститори третото тримесечие?

Компанията е водещ световен производител на чипове, като през изминалата година е продала чипове на стойност над 50 милиарда долара. Това е пазарен дял от 34% от световното потребление на чипове. И продажбите са по-големи от тези на четирите следващи най-големи производителя, взети заедно.

диверсификация

В допълнение Intel се отличава с висок процент на маржина на печалбата си – в размер на 20%. Чиповете на щатският производител се използват в компютри, лаптопи, таблети, смартфони, медицински уреди, центрове за данни и много други.

В допълнение акциите на Intel са сравнително евтини. Те се търгуват при съотношение цена-печалба с премия от 35%, спрямо S&P 500. Компанията плаща и дивидент на инвеститорите в размер на 3%. Това е повече от дивидента плащан от 30% от най-големите щатски компании, и далеч над средния диведент от 2.1%, плащан от широкия индекс S&P 500.

Наскоро, акциите на компанията влязоха в полезрението на водещи мениджъри. Един от тях е Рей Далио. Неговият фонд Bridgewater Associates, един от най-големите в света, е купил допълнително 535 000 акции на Intel през изминалото тримесечие, добавяйки към позицията от 988 000 акции.

Позицията оценявана на 53 милиона долара, е най-голямата позиция в индивидуална компания на Bridgewater.

Друг именит инвеститор – Джордж Сорос, също е повишил позицията си в Intel. Сорос е купил акции на стойност 24 милиона долара през изминалото тримесечие, което е около 1% от общите активи на неговия фонд.

И на трето място – Станли Друкемилър също е повишил позицията си. Той е купил нови акции в размер на 19 милиона долара, което повишава дела на Intel до 2% в портфейла на неговия фонд.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *