понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Тези три графики значат повече за щатския пазар от политическия фактор

Тези три графики значат повече за щатския пазар от политическия фактор

Инвестирането на база политически очаквания, често е един от най-сигурните начини, да си загубите парите на фондовите пазари. Ако се съмнявате в това, погледнете към президентските избори в САЩ през ноември.

Изненадващата победа на Тръмп, първоначално инициира загуба за индексите от над 5%, които бяха възстановени в рамките на деня, а през следващите пет седмици индексите достигнаха до нови исторически рекорди.

Апокалиптични очаквания за щатските пазари от водещи експерти

Много по-добре е да гледате към това как се представя икономиката и как тя ще се представя при новия президент.

Какво да правите от тук нататък?

Съсредоточете вниманието си върху икономическите индикатори. Ето и три графики, които говорят много повече и са с много по-голяма тежест за пазара от политическия фактор.

Първата графика е свързана с реалния ръст на БВП. През последното тримесечие реалният ръст на БВП на най-голямата щатска икономика възлезе на 2.9% на годишна база, или над два пъти повече, в сравнение с предходното тримесечие. Това е съществено.

бвп

Ръстът се е предопределил от критични фактори, като ръстът в частните инвестиции. Износът също е нараснал. В допълнение ревизирани във възходяща посока бяха и данните за ръста на икономиката за предходното тримесечие.

Втората критична за пазара графика е тази свързана с инфлацията…

Инфлацията изяжда покупателната сила и това е лошо. В същото време обаче, наличието на инфлация, свидетелства за ръст на икономиката. Ако хората харчат и си купуват разни неща, то логично, това води след себе си инфлация.

инфлация

В идеалният случай инфлацията е 2%. Това е и целта на Фед. За съжаление обаче, идеални ситуации се случват рядко или за кратък период от време. Инфлацията има навика да залита в една от двете крайности.

В допълнение, наличието на инфлация, ще е основен мотив при вземане на решение от страна на Фед, относно това, колко бързо ще повишава лихвите, от настоящите им рекордно ниски нива.

И на последно място, инвеститорите е добре да поглеждат към данните за производствената активност. Индексът ISM Purchasing Managers Index (PMI) измерва настроенията на индустриалните компании и доколко оптимистични са те. Стойност под 50% сочи песимизъм, или потенциални проблеми за бъдещото представяне на икономиката.

ism

Към днешна дата индексът е над 53%, което е добър признак за състоянието на икономиката.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *