четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Три въпроса, които да си зададете, преди да приемете нископлатена работа

Три въпроса, които да си зададете, преди да приемете нископлатена работа

Ако са ви съкратили или уволнили от последната ви работа, или сте я напуснали поради възникнал конфликт, то много е вероятно в стремежа си бързо да заместите дохода си, да обмисляте приемането на по-ниско платена позиция.

Вижте още: Най-трудните въпроси на интервю за работа в Goldman Sachs

Преди да приемете обаче, задайте си тези три въпроса…

1. Ще можете ли да покривате основните си разходи за съществуване?

основни разходи

Най-вероятно трябва да плащате наем или вноска по ипотечен кредит. В допълнение трябва да ви остават средства за храна и сметки. Нещата се усложняват още повече, ако има зависими от вашия доход.

Казано по друг начин, заплатата на новата работа, макар и по-ниска, трябва да гарантира посрещането на минималните ви разходи за живот.

2. Ще можете ли да финансирате по някакъв начин допълнителните средства, които са ви необходими?

Има начини да посрещнете допълнителните средства, които не ви достигат, за да компенсирате разходите на живота си от по-ниската заплата.

credit-balance-transfer

Било то с ползването на баланса по кредитната карта, или дори потребителски кредит. Преди да приемете обаче, проучете дали ще ви бъдат отпуснати тези заемни средства, поне временно, докато си намерите по-добре платена работа в последтвие.

3. Ще можете ли да правите нещо друго за допълнителни доходи?

Понякога по-ниско платена работа, може да е свързана с повече свободно време, в което да правите нещо друго за допълнителни доходи.

idea

Или пък можете да ползвате свободното време за развитие на ваша лична бизнес-идея. Разбира се в тези случаи нископлатената работа отново ще е временно явление, така че не се притеснявайте да я вършите известно време.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …