неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Технически анализ на практика: Класически триъгълник при медта

Технически анализ на практика: Класически триъгълник при медта

Верни на това да се опитваме да повишаваме трейдърските ви умения, за да виждате преждевременно добри инвестиционни възможности (с ползването на приомите на техническия анализ), ще ви покажем една интересна графика.

Технически анализ на практика: Две фигури сочат потенциални проблеми за еврото

Става въпрос за медта и силното поскъпване на суровината. А последното, до голяма степен е било “предречено“, от една много „мощна“ в техническия анализ фигура – стесняващ се триъгълник.

Тази фигура е много добра, за ползване от трейдърите, поради две причини – първо, лесна е за идентифициране и второ, дава добри и ясни сигнали, както за това какво повишение да очаквате, така и за това къде да поставите стопа си.

Та, ето как изглежда въпросната графика:

техничесик анализ

Както сами виждате, на графиката е много ясно изразен триъгълника.

Най-доброто място за влизане от страна на инвеститорите е, моментът в който цената на актива, в случая медта, е пресякла горната граница на очертания стесняващ се триъгълник (отбелязана с кръгче).

Напълно очаквано, след този пробив, следва силно повишение в цената на метала, което го отвежда почти до предварително поставената цел, а именно след екстраполиране на най-широката част на триъгълника в посока нагоре, след пробива.

В допълнение, нивото за поставяне на „тейк профит“ се улеснява от наличието на две много силни съпротиви при метала, означени с червени линии. Добре е инвеститорите да слагат стоповете си малко под споменатите нива.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *