сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Тази снимка ще ви откаже от кариера на Уолстрийт

Тази снимка ще ви откаже от кариера на Уолстрийт

Компютърни алгоритми, които да се грижат за спестяванията на клиентите, онлайн-търговски платформи позволяващи на хората да си търгуват от канепатата в хола, това е част от новата действителност на Уолстрийт.

В допълнение пасивното инвестиране доминира и се предпочита във все по-голяма степен от инвеститорите, което пък „яде хляба“ не хеджфондовете и другите активно управлявани фондове, издържащи се основно от „дебелите комисиони“ които събират, при това срещу съмнителни бъдещи резултати.

В медиите непрестанно се оповестяват нови и нови съкращения на трейдърски позиции от водещите световни финансови институции.

търговски под

Над 10 000 фронт-офис места са били заличени от 10-те водещи банки в САЩ от 2011-та година насам. Цифрата може да продължи да набъбва и през тази година.

В инвестиционните среди се носят слухове за нова вълна от съкращения, която може да обхване работещите на Уолстрийт.

Какви са мотивите на финансовите мошеници от Уолстрийт?

Всичко казано до тук може да бъде онагледено с една проста снимка, споделена в социалните мрежи от Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег в Charles Schwab & Co.

Ето как е изглеждал един от най-големите търговски подове преди началото на финансовата криза от 2008-ма година и как изглежда към днешна дата.

Подът е организиран от UBS в Стамфорд, Кънектикът, точно преди финансовата криза. От друга финансова институция Royal Bank of Scotland са имали подобен по размери под за търговия на съседната улица.

След финансовата криза нещата започват да се променят, за да достигнат до настоящия си изглед.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *