четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Тръмп обеща намаляване на регулацията със 75% и по-ниски данъци

Тръмп обеща намаляване на регулацията със 75% и по-ниски данъци

Тръмп не закъсня с това да даде повече яснота относно първите си действия като президент. Първите обещания, дойдоха от новия президент, на среща с изпълнителните директори на водещи щатски компания. На тях Тръмп обеща, намаляване на регулацията със 75%.

Тръмп е струвал на Сорос 1 милиард долара?

Според щатския президент, регулациите относно сигурността на работещите ще се запазят в цялата си строгост, но всички останали „правят невъзможно да се изгради каквото и да е“.

Не е ясно, дали Тръмп говори за намаляване на броя на регулациите, или тяхната цена.

тръмп

В допълнение, президента Тръмп обеща въвеждането на „граничен данък“ за компаниите, които местят производството си от САЩ към други страни.

„Ако отидете в друга страна и решите да затворите тук заводите си и да се отървете от 2000 или 5000 души… ние ще ви наложим сериозен данък граница, когато продуктите се върнат в САЩ“, коментира Тръмп по време на срещата.

Изказванията на Тръмп идват в момент, когато се очаква новият президент да се опита да предоговори търговските условия за участие на САЩ в North American Free Trade Agreement, или NAFTA.

Тръмп се опита да даде повече яснота и относно обещанията му за намаляване на корпоративните данъци и данъците на средната класа, като цяло.

„Ще намаляваме сериозно данъците, както за средната класа, така и за компаниите. И това ще е масивно“, коментира още Тръмп. „Ще се опитаме да ги намалим до около 15-20%, спрямо настоящото им ниво от 35%, макар и нивото за компаниите да е по-скоро 38%“, допълни още новият президент.

Целта на намаляването на данъците, според Тръмп, е връщане на производството отново в САЩ.

„На практика ще има предимства за компаниите, които произвеждат продуктите си в САЩ“, коментира още Тръмп.

Новият президент заяви, че възнамерява да провежда срещи с изпълнителните директори на водещите щатски компании регулярно, на тримесечна база, или когато те изявят желание, за да споделят належащи проблеми.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *