неделя , септември 24 2017
Начална Страница / Актуални / Тръмп обеща намаляване на регулацията със 75% и по-ниски данъци

Тръмп обеща намаляване на регулацията със 75% и по-ниски данъци

Тръмп не закъсня с това да даде повече яснота относно първите си действия като президент. Първите обещания, дойдоха от новия президент, на среща с изпълнителните директори на водещи щатски компания. На тях Тръмп обеща, намаляване на регулацията със 75%.

Тръмп е струвал на Сорос 1 милиард долара?

Според щатския президент, регулациите относно сигурността на работещите ще се запазят в цялата си строгост, но всички останали „правят невъзможно да се изгради каквото и да е“.

Не е ясно, дали Тръмп говори за намаляване на броя на регулациите, или тяхната цена.

тръмп

В допълнение, президента Тръмп обеща въвеждането на „граничен данък“ за компаниите, които местят производството си от САЩ към други страни.

„Ако отидете в друга страна и решите да затворите тук заводите си и да се отървете от 2000 или 5000 души… ние ще ви наложим сериозен данък граница, когато продуктите се върнат в САЩ“, коментира Тръмп по време на срещата.

Изказванията на Тръмп идват в момент, когато се очаква новият президент да се опита да предоговори търговските условия за участие на САЩ в North American Free Trade Agreement, или NAFTA.

Тръмп се опита да даде повече яснота и относно обещанията му за намаляване на корпоративните данъци и данъците на средната класа, като цяло.

„Ще намаляваме сериозно данъците, както за средната класа, така и за компаниите. И това ще е масивно“, коментира още Тръмп. „Ще се опитаме да ги намалим до около 15-20%, спрямо настоящото им ниво от 35%, макар и нивото за компаниите да е по-скоро 38%“, допълни още новият президент.

Целта на намаляването на данъците, според Тръмп, е връщане на производството отново в САЩ.

„На практика ще има предимства за компаниите, които произвеждат продуктите си в САЩ“, коментира още Тръмп.

Новият президент заяви, че възнамерява да провежда срещи с изпълнителните директори на водещите щатски компании регулярно, на тримесечна база, или когато те изявят желание, за да споделят належащи проблеми.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *