вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Ел-Ериан: Тръмп-ралито е в трета фаза

Ел-Ериан: Тръмп-ралито е в трета фаза

Така нареченото „Тръмп рали“ е в своята трета фаза, според известния икономист Мохамед Ел-Ериан, цитиран от финансовото издание CNBC.

„Фаза едно бе повишението, когато инвеститорите залагаха на промяна на политиката в посока на стимулиране на ръста“, допълни още Ел-Ериан.

През първите седмици на президентството си, Доналд Тръмп бе изключително агресивен по отношение на оценката на настоящите регулации на Вашингтон, предприети от администрацията на Барак Обама.

„Да, вярвам, че ще станем свидетели на известна дерегулация. Но ще трябва много повече, за да видим продължение на ралито“, коментира още икономистът.

Тръмп обеща намаляване на регулацията със 75% и по-ниски данъци

„Фаза две, бе консолидацията, на която станахме свидетели, докато чакахме встъпването на Тръмп на поста си, като изоставащите компании се представяха изключително добре по време на нея. Като пример могат да се посочат технологичните компании“, коментира бившият ръководител на PIMCO.

тръмп

„Фаза три, в която сме в момента е на волатилност. И най-вероятно ще видим много повече волатилност, от тази на която бяхме свидетели доста дълго време“, прогнозира Ел-Ериан.

Щатските индекси възстановиха наскоро ръста си, отвел индексът на сините чипове Dow Jones до границата над 20 000 пункта. От деня на изборите показателя се повиши с 9.5%, до затварянето си в края на миналата седмица. За същия период широкият S&P 500 нарасна със 7.4%, а технологичният Nasdaq – с 9%.

Според Ел-Ериан, четвъртата фаза от ралито ще зависи до голяма степен от изпълнението на обещаните политики насочени към ръст.

Ако Тръмп не успее да отговори на сериозните си обещания да инициира ръст за щатската икономика, или пък въвлече САЩ в търговски войни, то акциите могат да отстъпят сериозно и да загубят по-голямата част от спечеленото, прогнозира експертът.

По отношение на лихвите, Ел-Ериан смята, че е малко вероятно да станем свидетели на повишението им през март, след данните за заетостта от края на миналата седмица.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *