сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Тръмп е струвал на Сорос 1 милиард долара?

Тръмп е струвал на Сорос 1 милиард долара?

Джордж Сорос бе отявлен критик на новоизбрания президент Тръмп. Изборната победа, на ексцентричния кандидат обаче, е донесла не само морални, но и финансови загуби за гениалния инвеститор.

Безценен съвет от Джордж Сорос, който да не забравяте

„Човекът, победил централната банка на Великобритания“, както често е наричан Сорос, най-вероятно е отбелязал сериозни загуби, след изненадващата победа на Тръмп през ноември.

Сорос, бе заел големи къси позиции, преди президентските избори в САЩ. А ралито на пазара, след като Тръмп стана президент, най-вероятно е довело до това, той да загуби над 1 милиард долара, според запознати.

soros

Въпреки сериозните загуби, най-големият фонд, под управление на Сорос – Soros Fund Management, е отбелязал доходност от 5% за цялата изминалата година, което е доста над доходността на повечето конкурентни инвестиционни фондове.

Сорос, не промени тона си спрямо Тръмп и след изборната му победа, като не веднъж го наричаше „потенциален диктатор“.

И макар Сорос да не предвиди правилно изхода от изборната победа на Тръмп, неговото протеже Станли Дръкънмилър от Duquesne Capital, избегна подобна грешка. Благодарение на очакванията, че пазарите ще „купят“ президента Тръмп, при евентуална негова победа, фондът му реализира доход от 10% през 2016-та.

Инвеститорът активист Карл Айкън, е друг сериозно облагодетелствал се от победата на Тръмп. Айкън, който подкрепяше Тръмп, купи фючърси върху акции на стойност 1 милиард долара в нощта преди щатските избори. Той отбеляза сериозна доходност от тях, макар и все още да не е ясно колко точно.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *