сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Актуални / Щатската икономика с по-голям от прогнозирания ръст

Щатската икономика с по-голям от прогнозирания ръст

Щатската икономика отбеляза ръст от 2.9% на годишна база през третото тримесечие, което бе най-ускорения й темп от над две години насам, посочиха изнесени днес данни.

Щатската икономика добавя 156 000 работни места, безработицата расте до 5%

Резултатът превиши средните очаквания на пазара за повишение от 2.6% на годишна база, като в същото време затвърди очакванията за повишение на лихвите от страна на Фед през декември.

По-доброто повишение на щатската икономика, се е предопределило от ръста в износа и намаление в запасите на компаниите. Бизнес инвестициите обаче, са се свили за четвърто поредно тримесечие.

stock

Частното потребление, основен компонент в БВП е забавило ръста си до 2.1%, спрямо 4.3% тримесечие по-рано. Тук данните се оказаха под средните очаквания за 2.6% нарастване.

Много експерти очакват по-нататъшно забавяне в ръста на частното потребление и през настоящото четвърто тримесечие.

Инвеститорите обаче, трябва да имат в предвид, че това са прогнозирани данни за ръста на щатската икономика и предстои те да бъдат коригирани още два пъти до края на годината.

Въпреки добрите резултати, щатските индекси не се повишиха, а отбелязаха минимален спад. Това се обяснява с нарасналите шансове Фед да повиши лихвите през декмеври.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *