петък , април 28 2017
Начална Страница / Актуални / Щатската икономика с по-голям от прогнозирания ръст

Щатската икономика с по-голям от прогнозирания ръст

Щатската икономика отбеляза ръст от 2.9% на годишна база през третото тримесечие, което бе най-ускорения й темп от над две години насам, посочиха изнесени днес данни.

Щатската икономика добавя 156 000 работни места, безработицата расте до 5%

Резултатът превиши средните очаквания на пазара за повишение от 2.6% на годишна база, като в същото време затвърди очакванията за повишение на лихвите от страна на Фед през декември.

По-доброто повишение на щатската икономика, се е предопределило от ръста в износа и намаление в запасите на компаниите. Бизнес инвестициите обаче, са се свили за четвърто поредно тримесечие.

stock

Частното потребление, основен компонент в БВП е забавило ръста си до 2.1%, спрямо 4.3% тримесечие по-рано. Тук данните се оказаха под средните очаквания за 2.6% нарастване.

Много експерти очакват по-нататъшно забавяне в ръста на частното потребление и през настоящото четвърто тримесечие.

Инвеститорите обаче, трябва да имат в предвид, че това са прогнозирани данни за ръста на щатската икономика и предстои те да бъдат коригирани още два пъти до края на годината.

Въпреки добрите резултати, щатските индекси не се повишиха, а отбелязаха минимален спад. Това се обяснява с нарасналите шансове Фед да повиши лихвите през декмеври.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *