сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Какво да правите след уволнение?

Какво да правите след уволнение?

Да те уволнят е голям удар за всеки. Първото нещо, което трябва да направите е да се приберете вкъщи и да се наспите. Както се казва, утрото е по-мъдро от вечерта.

На другият ден отидете на обяд. Поканете някой приятел, който е работил на подобна позиция, в същата индустрия, или пък в друга индустрия. Вижте какво правят те и доволни ли са от работата си.

Следващата стъпка е да накарате мозъкът си да заработи. Започнете с писането на десет „лоши идеи“ всеки ден. Идеи за неща, които можете да правите, или пък работи за които можете да кандидатствате. Няма значение.

Целта не е да се родят добри идеи, а да тренирате мозъка си да генерира такива. Добрите идеи ще се зародят впоследствие.

Много е вероятно да мразите хората, с които сте работили. Повечето от тях обаче, най-вероятно няма да имат вина за вашето уволнение. Затова започнете да ги пресявате.

уволнение

Направете списък с всички хора, с които сте работили и намерете няколко качествени сред тях, с които наистина ви е харесвало да работите.

Малко повече плът е равна на повече интервюта за дамите

Изпратете им e-mail, в който изразявате благодарност, че сте работили с тях и какво ви е харесвало във взаимоотношенията ви. Пожелайте им късмет и също така, че ще се радвате и в бъдеще да работите с тях. Може някой от тях да ви помогне в бъдеще.

Помислете за всички, с които сте работили добре през последните 10 години и направете същото.

Направете парти. В списъка на поканените можете да включите всички уволнени от компанията ви през последните три-четири години. Така ще можете да подновите загубени връзки и контакти с хора, които ще знаят как се чувствате и ще ви помогнат по някакъв начин, ако имат тази възможност.

И на последно място, трябва да се отървете от чувството на вина, или омраза. Не забравяйте, че животът продължава и всяко нещо се случва с причина и много често води след себе си по-добри възможности.

Винаги си припомняйте случая с Опра Уинфри, която е била уволнена от първата си работа, където шефовете й са я посъветвали да не се занимава с телевизия.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *